Румунська церква про причини війни, Кирила і Путіна.

Офіційний спікер РумПЦ Vasile Bănescu сказав:

A war caused by a political pathology, by a clinical imperialist vision and, outtrageously, blessed, even implicitly, by someone who, totally lacking in moral acuity, has identified the “forces of evil” exactly where they are lacking, th уттерли дихонораблі, substituting агресор для victim.

Війна, викликана політичною патологією, клінічним імперіалістичним баченням і, що особливо обурливо, благословенна, нехай і потай, кимось, хто, цілком позбавлений моральної проникливості, визначив «сили зла» саме там, де їх немає, таким чином, розумно, але абсолютно безчесно, заміняючи жертву агресором.

https://orthodoxtimes.com/patriarchate-of-romania…/

… Він же про патріарха Кирила: Kiril:

„Un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral” într-un comentari postat pagina de Instagram, de complicitate cu Putin, „omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul”. Vasile Bănescu nu îi numeşte direct pe patriarhul Kiril și pe președintele rus Vladmir Putin, însă mesajul este despre aceştia, fiind ilustrat cu o fotografia a celor doi. „Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de veder care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul este capabil să le comită cu atrocitate:

“Кирилл – нувориш, неспроможний з моральної точки зору” Так про патріарха Кирила Василя Бенеску відгукнувся в коментарі, розміщеному на його сторінці в Instagram, згадуючи його разом з Путіним, якого він охарактеризував як «людина-антихрист, яка імітує віру в Бога та патріотизм». Василе Бенеску не називає напряму патріарха Кирила та президента Росії Володимира Путіна, але повідомлення стосується їх та проілюстроване їхньою фотографією. «Обов’язок усвідомлення змушує нас розрізняти істинного і гідного предстоятеля Церкви Христової та нувориш, неспроможний з моральної та християнської точки зору внаслідок його цинічної співучасті з політиком-вбивцею та зв’язку з найогиднішими речами, які людина-антихрист, що імітує віру в Бога та патріотизм, по-звірячому робити” http://www.libertatea.ro/…/vasile-banescu…/amp

Андрій Кураєв

peredplata