Кірєєв – це ряжений, який виконує замовлення на політичні репресії

Лідер партії \”Батьківщина\”, екс–прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що відмова суду розглядати клопотання сторони захисту свідчить про виконання ним замовлення на політичне переслідування.

\”Кірєєв, ви не розглядаєте справу, ви її фальшуєте. Ви – не суддя. Кірєєв, ви злочинець в мантії, вам треба зняти мантію, всі ознаки держави та піти з зали. Ви ряжений, який виконує замовлення на політичні репресії. Припиняйте злочини, адже ви кожен день вчиняєте злочини у розгляді справи\”, – звернулася Юлія Тимошенко до головуючого у справі судді після того, як він відмовився розглядати заявлене в суді захисником Олександром Плахотнюком заяву про відвід судді.

Родіон Кірєєв на це лише зазначив, що заяву буде занесено до протоколу судового засідання \”як таку, що спрямована на затягування розгляду справи\”.

У відповідь на звернення Юлії Тимошенко суддя звинуватив її у намаганні зірвати судове засідання.

Юлія Тимошенко зазначила, що суддя системно порушує права сторони захисту. \”Ми не маємо права готуватися до судового засідання. Ви позбавляєте мене права на захист. Ми з захистом до жодного судового засідання не маємо часу готуватися. Ви перетворили цей процес на абсурд та фарс. Ви не даєте нам права на залучення свідків, експертів, медичне обстеження\”, – сказала вона.

У свою чергу, суддя повідомив, що в подальшому заяви про відвід головуючому у справі будуть розглядатися перед завершенням судових засідань.

Словесна перепалка між Юлією Тимошенко та Родіоном Кірєєвим тривала в той час, коли до зали судових засідань для допиту було запрошено колишнього керівника служби із забезпечення діяльності прем\’єр-міністра Михайла Лівінського, якого було викликано у якості свідка на вимогу захисту Юлії Тимошенко.

Михайло Лівінський даватиме покази суду у присутності свого адвоката Олександра Ковальчука.

Джерело – Офіційний сайт Тимошенко

peredplata