У Львові люди у масках прийшли до СБУ, щоб випустили членів «Патріота України»

У Львові люди у масках прийшли до СБУ, щоб випустили членів «Патріота України»У Львові 5 вересня відбувся марш на захист членів організації «Патріот України», затриманих працівниками Служби безпеки України.
Колона із близько 70 молодих людей пройшлася від пам’ятника ім. І. Франка до приміщення Головного управління СБУ у Львівській області на вулиці Вітовського, скандуючи гасла «Слава Україні», «Свободу патріотам», «Біла людина – велика Україна», «В СБУ пси, підігніть хвости» і «Хорошковський гей, відпусти людей». Колону з усіх боків супроводжували правоохоронці.

Під СБУ представники організації «Патріот України» провели пікет, вимагаючи відпустити їхніх членів, яким інкримінують тероризм і яким дали по два місяці у київському СІЗО. Їх підтримали також представники Соціал-національної асамблеї.

У «Патріоті України» стверджують, що звинувачення в тероризмі їхніх членів безпідставні, а вибухівку і патрони їм підкинули. Крім того, вони вимагають розібратися з ситуацією в Харкові, де за кілька днів після затримання «васильківських терористів» в офіс організації ввірвався невідомий і почав стріляти.

Учасники пікету хотіли також «розігнати СБУ», яка займається не тим, чим мала би. За їхніми словами, Служба безпеки намагається «знищити український націоналістичний рух» замість того, щоб боротися з нелегальними мігрантами й обігом наркотиків. При цьому вони негативно висловилися про «істот з Азії» і «жидів-олігархів у владі».

Майже на всіх пікетниках були білі грізні маски. Голова львівської обласної громадської організації «Патріот України» Назар Білінський пояснив, що це маска пітбуля – собаки агресивної і готової боротися до кінця. «Ми так само готові боротися до самого кінця за наших побратимів, за нашу ідею і за наші переконання», – заявив він.

Відповідаючи на запитання, наскільки агресивними вони готові бути, Білінський сказав, що «все залежить від ситуації»: «Тобто ми не є крайньо радикальною організацією чи тою організацією, якій можна інкримінувати тероризм. Ми є воєнізована структура, в якій є чітка ієрархія, є статут, де кожен відповідає один за другого. І ми прекрасно розуміємо, що не завжди силою можна досягнути успіху. Ми готові воювати як фізично, так і розумово та ідеологічно».

Дійсними членами організації «Патріот України» у Львові є біля 50 людей, але, за словами їхнього обласного лідера, у них є симпатики з різних організацій і течій, які підтримують їх ідеологічно і під час різних акцій.

Джерело ЗІК

peredplata