Бригинець: Яценюк і Балога погодилися врятувати Т. Шевченка з психлікарні

Бригинець: Яценюк і Балога погодилися врятувати Т. Шевченка з психлікарніЯценюк та Балога, на прохання Бригинця, звернулися до голів фракції «Фронт змін» та «Єдиний центр» Хотинської міської ради з проханням переглянути рішення ради, яким вона встановила пам’ятник Т. Шевченку на території психоневрологічного будинку-інтернату.Про це повідомила прес-служба народного депутата (фракція «Батьківщина»), голови підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Олександра Бригинця.

«Тільки безвідповідальні і недалекоглядні політики могли дозволити собі прийняти таке рішення стосовно увічнення пам’яті однієї з ключових персон української історії – Т. Шевченка. Я не сумніваюся, що політичні сили, які очолюють Яценюк та Балога зроблять все можливе, щоб скасувати це рішення, але дивно вже те, що таке рішення могло бути прийняте. У депутатів Хотинської міської ради, як то кажуть, не спрацювали запобіжники, і в ім’я якихось незрозумілих інтер есів вони знехтували інтересами нашої держави – її історією і культурою», – обурений О.Бригинець.

Нагадаємо, депутати Хотинської міської ради під час 17-ї сесії 6-го скликання, прийняли рішення встановити пам’ятник Тарасові Шевченку, який минулого року було передано місцевій громаді, в Хотинському психоневрологічному будинку-інтернаті. Своє рішення депутати мотивують тим, що через невеликі розміри пам’ятника його недоцільно розташовувати на вулицях міста, бо він дисонуватиме з більшими за розміром пам’ятниками Хотина.

peredplata