Бориса Джонсона залишили на посаді прем’єра Великої Британії

Консервативна партія під час таємного голосування 6 червня щодо оголошення вотуму недовіри вирішила залишити Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра Великої Британії.

Про це повідомило BBC.

Щоб Джонсон залишився на посаді, потрібна була проста більшість голосів. «За» проголосували 211 депутатів, «проти» — 148. Тепер політик зашиться лідером партії і відповідно прем’єр-міністром, оскільки консерватори мають більшість у парламенті.

BBC пише з посиланням на джерело серед консерваторів, що перед голосуванням прем’єр, сподіваючись залишитися на посаді, запевнив депутатів, що наступного тижня представить «план зростання» економіки країни. 

Чому відбулось голосування?

Консервативна партія вирішила провести голосування щодо висловлення Джонсону вотуму недовіри через гучний скандал з вечірками членів та співробітників уряду в розпал жорстких локдаунів і обмежень під час пандемії коронавірусу. Тоді такі вечірки були заборонені по всій країні.

Джонсон спочатку заперечував свою причетність до них, а потім визнав провину, але у відставку іти відмовився. Скандал призвів до суттєвого падіння рейтингів прем’єра.

Про Джонсона

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обійняв цю посаду у липні 2019 року після перемоги у конкурсі на лідерство у Консервативній партії. Він замінив прем’єр-міністерку Терезу Мей.

У грудні 2020 року Консервативна партія Джонсона отримала більшість на загальних виборах, відкривши Джонсону шлях до укладання угоди по Brexit та виходу країни з Європейського Союзу.

Після 24 лютого Джонсон став одним зі світових лідерів, який найбільше підтримує боротьбу України з агресором. З того часу його країна надала Києву протитанкові ракети, системи ППО та іншу зброю, а невдовзі має передати американські РСЗВ. Велика Британія серед лідерів із запровадження санкції проти росії, її режиму та російського бізнесу.

3 травня Джонсон став першим західним лідером, який виступив перед українським парламентом із початку вторгнення.

 

peredplata