Не заслужено залишився не поміченим візит у Київ Президента Молдови Майї Санду

Не заслужено залишився не поміченим візит у Київ Президента Молдови 🇲🇩 Майї Санду, а він зафіксував зміну політики щодо України 🇺🇦
«Сьогодні я перебуваю в Україні на запрошення президента Володимира Зеленського. Ми розпочали з відвідування кількох міст Київської області, які були зруйновані у перші тижні війни. На власні очі я бачила спалені вщент будинки, зруйновані ракетами та артобстрілами багатоквартирні будинки, лікарні, магазини та дитячі садки у Бородянці та Ірпені. Я також бачила місця братських поховань у Бучі, де поховано десятки людей, які були розстріляні під час окупації цього міста російською армією. Це трагедія, яку важко описати словами.
Ми закликаємо міжнародне співтовариство зробити все можливе для відновлення миру, розслідування та покарання за необґрунтовані злочини, скоєні у цій війні. Ми на боці мужнього українського народу, який виборює свою свободу і свободу Європи. Майбутнє України – у вільному світі, у великій європейській родині», — написала вона вчора у себе в Facebook.
Після заяви спікера парламенту Ігора Гросу про готовність Молдови підтримати санкції ЄС проти РФ, такі висловлювання Президента свідчать про завершення періоду стратегічної невизначеності щодо політики у відношенні України.
Набуття статусу кандидата в члени ЄС викликав потребу визначитись по який бік барикад Молдова.
Якщо раніше Санду трималася нейтралітету і балансування між ЄС та РФ, заявляючи про потребу отримувати дивіденди від членства в СНД, тепер виглядає так, що Президент Молдови долучитися до антикремлівької коаліції.
Тепер виникає поле діяльності для спільного вирішення Придністровського питання.

peredplata