В Україні заборонили Комуністичну партію

Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив політичну партію “Щаслива Україна” та Комуністичну партію України.

Як передає рух «Чесно», 5 липня колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративних справ щодо заборони партії “Щаслива Україна” та Компартія України (№826/9174/18 і № 826/9751/14 відповідно) й задовольнила позовні вимоги Міністерства юстиції України.

“Щаслива Україна” – це політичний проєкт ексміністра доходів і зборів уряду Віктора Януковича — Олександра Клименка, який втік до Росії. За кілька днів до рішення суду партію перейменували: раніше вона називалася “Успішна Україна”.

“Комуністична партія України” – дітище Петра Симоненка. Цю партію Окружний адміністративний суд Києва заборонив ще в грудні 2015 року, одна вона продовжувала існувати через судову колізію.

Тепер обидві партії заборонені. Майно, кошти та інші активи партій, їхніх обласних, міських та районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

15 червня Восьмий апеляційний суд Львова заборонив Соціалістичну партію України.

Як повідомляли QIRIM.News, Восьмий апеляційний суд Львова 14 червня заборонив партію “Наші” екснардепа Євгенія Мураєва, яку Мін’юст вважає проросійською.

8 червня в Україні офіційно заборонили політичну партію “Опозиційний блок”. Оприлюднено відповідне рішення Восьмого апеляційного суду. 

Джерело: QIRIM.News

peredplata