Тимошенко заявляє, що до її справи приєднали фальшивку

Суддя Родіон Кірєєв задовольнив більшою мірою клопотання обвинувачення Юлії Тимошенко щодо залучення нових матеріалів до \”газової справи\”.

Не залучені до справи лише роздруківки з інтернету щодо заяв Віктора Ющенка про те, що Тимошенко діяла всупереч його директивам, та заборону Ющенка прем’єр-міністру втручатися у діяльністю \”Нафтогазу\” від 2005 року.

Водночас, до газової справи долучена постанова Головної військової прокуратури Російської Федерації за 2005 рік про закриття кримінальної справи проти Тимошенко у зв’язку з закінченням терміну давності.

Підсудна назвала цей документ фальшивкою.

\”Це – не просто криза жанру, це доводить, що у прокуратури нема проти мене доказів. Тому вона повертається до подій ’96 року і намагається дискредитувати мене далі\”, – заявила Тимошенко.

На її думку, цей документ є фальшивкою, адже оригінальний документ не міг бути завірений Генпрокуратурою України.

Тимошенко заявила, що взагалі не існує оригіналу цього документа.

\”Це – чиста фальшивка. Вона нічого спільного з реальністю немає\”, – сказала вона, наголосивши, що з боку захисту документів подібного роду досі ще не приймали.

Після винесення рішення суду про долучення цих документів захисник Тимошенко Микола Сірий вніс клопотання про спрямування запиту до Військової прокуратури Росії з метою отримання завіреної копії постанови цього відомства для перевірки автентичності тексту.

Згодом Тимошенко попросила у судді 2 дні на ознайомлення з матеріалами, однак Родіон Кірєєв дав захисту лише 20 хвилин.

\”Українська правда\”

peredplata