Комплексні обіди для переселенців, що проживають у закладах освіти: на Буковині планують годувати не менше 120 осіб на день

25 липня 2022 року ГО “Фонд “Буковина інноваційна” за підтримки Міжнародної неурядової організації ACTED  розпочали реалізацію проєкту “Надання допомоги із забезпечення ВПО комплексними обідами”.  Передбачається допомога у вигляді доставки комплексних обідів до закладів освіти, у яких тимчасово проживають внутрішньо переміщені особи. 

Мета проєкту —  надання допомоги як переселенцям, так і освітянам, які з перших днів воєнного стану забезпечують усі побутові зручності (у тому числі і харчування) особам, які через агресію росії  тимчасово залишили свої домівки.

 

«Ми працюємо із прихистками, які розташовані у закладах освіти, власне Управління освіти і науки Чернівецької міської ради є партнером у цьому проєкті. Завдяки підтримці ACTED зараз маємо можливість допомогти 4500 обідів та впродовж 2 місяців доставляти готові страви щодня, крім вихідних днів. Меню включає: перше, друге, сезонні овочі, десерт. Розпочали таку роботу з  25 липня і за перший тиждень доставили 525 обідів», — деталізує керівниця проєкту Тетяна Мосін.

 

Начальниця Управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук-Кобеля зазначає: «Управління освіти щиро вдячне за підтримку внутрішньо переміщених осіб у такий непростий час, такі проєкти допомагають забезпечити безперебійність харчування і підтримки тих людей, які опинились у складних життєвих обставинах ».

Планується забезпечити харчуванням не менше 120 осіб на день. Наразі, участь у проєкті беруть Чернівецький ліцей №17 “Успіх”, Чернівецький ліцей №18, Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №1 ЧМР, Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №4 ЧМР.

«Внутрішньо переміщені особи, які проживають у нашому закладі, дуже задоволені якістю харчування. З понеділка організована доставка їжі. Дякуємо за таку  допомогу, люди з нетерпінням чекають кожного наступного дня», — зазначає директор ЗОШ №4 Солтисік Любов Іванівна.

Проєкт “Надання допомоги з забезпечення ВПО комплексними обідами”, що впроваджується за сприяння ACTED  у рамках “Immediate multi-sectorial humanitarian relief to IDPs and conflict-affected populations in Ukraine”, що фінансується Українським гуманітарним фондом (UHF) – Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA) (UHF/OCHA)  (Угода про надання гранту № 64 FAF від 27.06.2022 р.)

 

 

peredplata