У Чернівцях родина загиблого Героя отримала нагороду

Начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк спільно з командиром Західного управління Національної гвардії України Олександром Буравковим вручили високу державну нагороду – орден «За мужність» (посмертно) родині загиблого Героя Олексія Миколайовича Кузьменка.
 
Джерело: Чернівецька ОВА.
 
«Наша вдячність і шана захисникам – безмежна, а пам’ять про їх подвиги буде передаватися з покоління в покоління українців», – зазначив керівник краю.
 
Нагороду отримали дружина та доньки-близнята захисника України. Родина загиблого нацгвардійця виїхала з окупованого в перші дні війни Ворзеля і проживає наразі в Чернівцях. Дружина Героя – Надія Володимирівна, розповіла, що її чоловік загинув, обороняючи Київщину. Певний час вона не знала про його долю, а Олексія Кузьменка вважали безвісти зниклим. Пізніше обставини загибелі встановили. Героя поховали 24 березня в місті Вишневе Київської області, бо рідний Ворзель ще залишався в окупації.
 
Указом Президента України № 276 від 25 квітня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі майстра-сержанта Кузьменка Олексія Миколайовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.
 
Вічна пам’ять і шана Героям, які полягли за Україну!
 
Фотограф Михайло Крилюк, телеканал С4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata