Судову владу на Буковині віддадуть дніпропетровсько-кримським ОНОВЛЕНО

Судову владу на Буковині віддадуть дніпропетровсько-кримським ОНОВЛЕНОЯк стало відомо \”Часу\” з власних достовірних джерел, в Чернівецькій області планується заміна керівного складу Апеляційного суду Чернівецької області. Зокрема, наприкінці червня, коли закінчується каденція нинішнього керівництва суду, до Чернівців їде \”суддівський керівний десант\” з Дніпропетровська та АР Крим.

Зокрема, подейкують, що головою суду призначать нинішнього голову Жовтневого районного суду Дніпропетровська Олійника, а його заступником буде голова Апеляційного суду АР Крим Сергій Лунін.

Як там буде насправді, покаже час.

Нагадаємо, що наразі в області в керівництві правоохоронних органів вже немає буковинців. Начальник міліції – киянин Олександр Демидов, начальник УСБУ – Сергій Семишкур з Чернігівщини, прокурор області – черкащанин Петро Коваль.

Ми звернулись за коментарем до голови Апеляційного суду Чернівецької області Олексія Черновського:

– В силу завершення каденції керівництва апеляційного суду Чернівецької області та наявності декількох вакансій, Вища кваліфікаційна комісія суддів України нещодавно рекомендувала трьох осіб, в тому числі і названих вище, для обрання їх Верховною Радою суддями Апеляційного суду Чернівецької області.

А щодо конкретних кандидатів на адміністративні посади, то Олексій Черновський зауважив, що механізм призначення визначений законодавством України – за заявами бажаючих покермувати Рада суддів загальних судів України надає відповідну рекомендації Вищій раді юстиції, яка остаточно приймає рішення з цього питання.

peredplata