Батальйон “Монако”: як українські олігархи під час війни відпочивають на Лазурному Березі

Деякі українські олігархи з початку війни поїхали милуватися Середземномор’ям. На цю тему журналісти зняли документальний фільм під назвою “Батальйон “Монако”.

 

Як відпочивають українські олігархи під час війни

Яхта Костянтина Жеваго, яка називається “Z” за першою літерою його прізвища, відкрито кидає якір на рейді Монако, хоча її власника розшукує Інтерпол.

2019 року проти Жеваго відкрили кримінальне провадження про можливу причетність до розкрадання 2,5 мільярда гривень. Потім його оголосили у міжнародний розшук. 2021 року Інтерпол оголосив олігарха у розшук у справі з розтрати 113 мільйонів доларів.

Братів Суркісів побачили в елітному готелі, де вони регулярно знімали апартаменти й у попередні роки. Також вони є постійними клієнтами казино “Монте-Карло”.

Через місяць після початку війни, 23 березня, Державне бюро розслідувань повідомило, що Суркіси виїхали з України з великою сумою готівки.

Також за декілька днів до повномасштабного вторгнення за кордон втік народний депутат від забороненої ОПЗЖ Ігор Абрамович. Ймовірно, чоловік відпочиває зі своєю мамою. Вони проживають в маєтку, який зареєстрований на російського банкіра Бориса Давидярова.

Українські олігархи ховаються від війни за кордоном: дивіться відео

 

peredplata