СБУ не знайшла в Україні жодного фашиста, – Москаль

СБУ не знайшла в Україні жодного фашиста, - Москаль— На моє депутатське звернення до Служби безпеки України з проханням надати список фашистів в Україні надійшла дуже цікава відповідь, — повідомляє нардеп Геннадій Москаль. Нижче надаю витяг із цієї відповіді:

«Повідомляємо, що згідно з Великою актуальною політичною енциклопедією (видана під загальною редакцією А.Белякова та О.Матвейчева) фашизм (італ. Fascismo, от fascio – пучок, зв’язка, об’єднання)— це загальна назва соціально-політичних рухів, ідеологій та державних режимів правоекстремістського спрямування, які відрізняє войовничий расизм, ксенофобія стосовно «чужих» національних і соціальних груп, шовінізм, котрий переходить у геноцид, містичний вождізм, культ тоталітарної держави та ін. У більш вузькому значенні, фашизм – ідейно-політична течія в Італії 1920-40-х рр., започаткована Б.Муссоліні.»

На думку Служби безпеки України найбільш кричущими фактами фашизму в Україні є наступні події (витяг з відповіді СБУ):

«Зокрема, у серпні 2012 року у м. Львові невідомими особами вночі було розбито вікна у будівлі колишньої синагоги та на стіні цеглою намальовано фашистську свастику. Водночас, у серпні 2012 року у с.Вербяж Воловецького району Закарпатської області було зафіксовано факт пошкодження пам’ятного знаку на честь переходу угорських племен через Карпатські гори, на якому фарбою було нанесені написи «Тут Україна», «Смерть мадярам» та хрести у формі фашистської свастики. У квітні п.р. у м.Полтаві було пошкоджено пам’ятник Скорботної матері (встановлений на місці масового розстрілу євреїв) шляхом нанесення фашистських символів та написів ксенофобського характеру – «Негр – це мавпа», «Смерть жидам».»

Яке відношення мають наведені факти до фашизму — незрозуміло, адже це чіткі прояви ксенофобії та антисемітизму. Які, до речі, по сьогодні так і не розкриті. Тому Партії регіонів замість того, щоб зганяти всю міліцію на “антифашистські” мітинги, краще скерувати особовий склад правоохоронців на розкриття подібних злочинів.

Між іншим, жодної особи, яку можна б ідентифікувати, як фашиста, СБУ в своїй відповіді так і не вказала.

Про це повідомив Геннадій Москаль.

peredplata