У Яссах, Клуж-Напоці, Тімішоарі, Галаці можна отримати румунські свідоцтва про народження

У Яссах, Клуж-Напоці, Тімішоарі, Галаці можна отримати румунські свідоцтва про народженняГеографія розташування Управління реєстрації актів громадянського стану, яке може переписувати свідоцтва про народження та витяги з актів про громадянський стан осіб, що здобули румунське громадянство та раніше не мали офіційного місця проживання в Румунії розширюватиметься. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook румунський сенатор, віце-президент Комісії з питань румунів зарубіжжя, Віорел БАДЯ, – інформує CitizenJournal.info.


Свідоцтва про народження громадян, що \”відновили\” румунське громадянство можуть бути переписані вже у декількох містах
13 червня, 2013 // СУСПІЛЬСТВО, ПОЛІТИКА

Географія розташування Управління реєстрації актів громадянського стану, яке може переписувати свідоцтва про народження та витяги з актів про громадянський стан осіб, що здобули румунське громадянство та раніше не мали офіційного місця проживання в Румунії розширюватиметься. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook румунський сенатор, віце-президент Комісії з питань румунів зарубіжжя, Віорел БАДЯ, – інформує CitizenJournal.info.

Після прийняття Палатою Депутатів румунського парламенту Закону \”Про внесення поправок до Ст.1. (а.1) Закону № 299/2007 \”Про надання підтримки румунам заруюіжжя\”, нові громадяни Румунії, що не мали прописки в цій країні зможуть переписати свої свідоцтва про народження не тільки в Бухаресті, як це було раніше, а й у Яссах, Клуж-Напоці, Тімішоарі та у місті Галаць.

– Таким чином, ми уникнемо безкінечних черг, термінів очікування та підкупи, які були до сьогодні!- запевнив Віорел БАДЯ.

Нагадаємо, що раніше свідоцтва про народження та акти про громадянський стан для нових громадян Румунії видавала виключно Управління Державної Реєстрації Громадянства та Управління Державної Реєстрації Актів Громадянського Стану Сектора 1 міста Бухарест. Щомісяця до цих відомствах подавали більше 15.000 заяв щодо перепису свідоцтва про народження та громадянського стану від громадян, що раніше не мали офіційного місця проживання в Румунії.

Георгій БОДНАРАШ

Джерело та світлина CitizenJournal.info

peredplata