На Буковині викрили контрабанду зброї та наркотиків

На Буковині викрили контрабанду зброї та наркотиківЗа фактом незаконної спроби переправлення через українсько-молдавський кордон зброї та наркосировини слідчим відділом Управління СБУ в Чернівецькій області 7 червня ц.р. інформацію внесено до ЄРДР, розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Напередодні, 6 червня, на митному посту «Росошани» Чернівецької обласної митниці у ході прикордонно-митного огляду рейсового автобусу, який слідував з Молдови через територію України до Росії, правоохоронці виявили та вилучили понад 700 грамів речовини рослинного походження.

Контрабанда перевозилася у багажному відсіку в дорожній валізі під виглядом кількох пакунків з-під кави. Крім цього, в сумці у пластиковій банці з-під борошна було ретельно замасковано револьвер з шістьма набоями до нього.

За висновками експертів, вилучена речовина є маковою соломою – особливо небезпечним наркотичним засобом, а пістолет – переробленою вогнепальною зброєю.

Власника забороненого вантажу в автобусі не виявилося – валіза була відправлена з Молдови як передача, наразі вживаються заходи для встановлення її господаря.

Контрабанду вилучено. Слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata