Буковинця засудили до 5 років позбавлення волі за продаж гуманітарки та звільнили від покарання. Що відомо у справі

Буковинця засудили до 5 років позбавлення волі за продаж гуманітарки та звільнили від покарання. Що відомо у справі

Фото під час затримання. Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

Жителя Чернівецької області засудили до 5 років позбавлення волі за продаж чотирьох позашляховиків, які він завіз в Україну як гуманітарну допомогу. Чоловіка звільнити від відбування покарання з випробуванням на рік.

Про це йдеться у вироку суду.

У червні чоловік ввіз чотири авто як гуманітарну допомогу. За інформацією з вироку, у той час жінка шукала машини для військових та звернулась до представників благодійної організації “Волонтерський штаб захисту України” та громадської організації “Буковинська громада”. Вони порадили їй звернутись до чоловіка, який ввіз чотири авто. Про наміри продати авто не знали.

Чоловік продав чотири авто за понад 460 тисяч гривень. Автомобілі передавав та отримував гроші через іншу людину.

Авто передали військовій частині як гуманітарну допомогу через громадську організацію “Буковинська громада”. У вироці йдеться, що це вдалось завдяки “довірливим відносинам з керівником громадської організації “Буковинська громада”, який не знав про продаж.

Чоловіка звільнити від відбування покарання з випробуванням, оскільки він раніше не судимий, визнав свою провину, утримує чотирьох неповнолітніх дітей. Також суд взяв до уваги незадовільний стан здоров`я, бо відразу після затримання його госпіталізували до лікарні у важкому стані без свідомості. Тоді чоловіку діагностували кризовий перебіг гіпертонічної хвороби.

Також суд ухвалив передати усі чотири автомобілі на потреби однієї з військових частин.

Згідно з вироком суду, понад 2600 євро стягнули в дохід держави, імітації купюр євро на суму понад дві тисячі — знищити.

https://suspilne.media/287978-bukovinca-zasudili-do-5-rokiv-pozbavlenna-voli-za-prodaz-gumanitarki-ta-zvilnili-vid-pokaranna-so-vidomo-u-spravi/?fbclid=IwAR24fBB7FCVtEHGde8isi70CPbF2t1V-i4Xemeljky0lRKcmT7_h_hx8LcM

peredplata