Кличко обійшов у рейтингу Януковича

Кличко обійшов у рейтингу ЯнуковичаЯкщо б президентські вибори проходили наприкінці травня цього року, то найбільшу кількість голосів виборців отримав би Віталій Кличко.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Таким чином, якщо у бюлетень для голосування були б включені Кличко, Петро Симоненко, Олег Тягнибок, Віктор Янукович та Арсеній Яценюк, то за Кличка проголосувало б 16%, а за Януковича – 14%

Яценюк отримав би 10% голосів виборців, Тягнибок – 6%, Симоненко – 4%.

Порівняно з червнем 2012 року збільшилася електоральна підтримка Кличка – на 7% та Тягнибока – на 3%.

За цей час електоральна підтримка Януковича зменшилася на 3%, Яценюка – на 2% та Симоненка – на 1%.

Електоральна підтримка Кличка сконцентрована у Центральному та Західному регіонах. У Південному регіоні за нього готові проголосувати 10%, а у Східному – 6% населення.

Електоральна підтримка Януковича, як і раніше сконцентрована у Східному (26%) та Південному (21%) регіонах. У Центральному регіоні його підтримують 7% населення, у Західному – 5%.

Яценюка підтримують 18% мешканців Західного регіону, 12% – Центрального, 5% – Південного та 4% – Східного регіонів.

Тягнибока підтримують 12% мешканців Західного регіону, 8% – Центрального, 2% – Східного та 1% – Південного регіонів.

Симоненка найбільше підтримують у Південному (6%) та Східному (5%) регіонах. У Центральному регіоні його підтримує більше 2% населення, а у Західному – менше 2%.

Опитування проводилось протягом 21-30 травня 2013 року. Методом інтерв\’ю опитано 2030 респонденти, що мешкають в усіх областях України та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Українська правда

peredplata