Іван Мунтян: \”Ми готові до радикальних дій\”

Іван Мунтян: "Ми готові до радикальних дій"Про це заявив голова обласної організації партії ВО «Батьківщина», член політради партії Іван Мунтян сьогодні, під час прес-конференції, присвяченої об\”днавчим процесам в цій політичній силі. Він наголосив, що те, що партії об\”єднались, зроблено для того, щоб партія була більш демократичною, щоб було більше можливостей подолати цей режим.

Об\”єднавчий процес йтиме і в місцевих радах, наголосив Іван Мунтян. Наразі йде пошук шляхів утворення єдиних фракцій в обласних, міських та районних радах Чернівецької області.

Що ж стосується вступу фронтовиків до обласної \”Батьківщини\”, то Іван Мунтян наголосив, що цей процес розпочнеться вже наступного тижня. Так, заяв від голови обласного \”Фронту Змін\” Олексій Каспрука та голови фракції в обласній раді цієї політичної сили Ярослава Курко, до Мунтяна ще не надходили.

На запитання журналістів, чи не будуть фронтовики в керівному складі обласного осередку партії \”Батьківщина\”, то Іван Мунтян наголосив, що через два роки відбудуться партконференції, де можна змінити керівний склад місцевих осередків.

– Якщо люди захочуть працювати, то будуть мати і посади, – зауважив Іван Мунтян. І додав, що, почасти, в керівному складі обласного осередку партії відбуваються зміни і в період між черговими конференціями. Так, дехто може по стану здоров\”я чи з інших причин не мати змоги більше перебувати на посаді в обласному бюро. В такому випадку буде можливість потрапити в керівний склад. В районах ж, запевнив Іван Мунятн, будуть домовлятися.

Наразі, виходить, Каспрук і решту фронтовиків можуть розраховувати тільки на членство в партії.

Тому дуже цікаво буде спостерігати, як надалі відбуватиметься цей об\”єднавчий процес в Чернівецькій області. Адже об\”єктивно, Фронт Змін особливо в Чернівцях багато потужніший од \”Батьківщини\” і прийняти роль простого члена, думається, не дуже по душі декому з фронтовиків.

Окрім того, як повідомив Іван Мунтян, наразі в партію вступають активні люди. Серед них він назвав і екс-голову Путильської РДА Луканюка. Людина досить неоднозначна.

Ми дуже цікавились у пана Мунтяна, до яких саме радикальних дій готова місцева \”Батьківщина\”. Він зауважив, що сама партія не зможе зробити такі кроки, а тільки разом з людьми. І коли терпіння не вистачить, то будуть ті радикальні кроки. Акцією \”\”Вставай, Україно!\” люди показали, що влади не бояться. А наступними кроками не значить, що візьмуться за вила. А настане час, і… \”будемо сидіти до кінця\”, – зауважив Іван Мунтян.

Як приклад навів голодування Юлії Тимошенко допоки не було задоволено її вимогу.

– Треба йти до кінця, але всім разом, – наголосив Іван Мунятн.

Коли ж журналісти запитали, чому обласні лідери Батьківщини не йдуть до Харківської тюрми і не сідають там під її стінами, допоки Юлю не випустять, Іван Мунятн наголосив, що вони до цього готові, але Юля цього не хоче. Вона сказала, що проблема не стільки в тому, що вона сидить за гратами, а те, що все українське суспільство загратоване, хоча й вільно ходить вулицями.

peredplata