Майже 800 кущів коноплі вилучили буковинські правоохоронці з однієї земельної ділянки

У селі Тарасівці Новоселицького району працівники міліції затримали двох місцевих жителів під час того, як ті дбайливо обробляли дозріваючий врожай канабісу.

Конопляний город розміром у 10 соток був добре прихований густими зарослями, але завдяки злагодженим та оперативним діям правоохоронців вдалося не тільки виявити саму ділянку, а й власників забороненого врожаю. У результаті огляду цієї території оперативники вилучили 784 кущі коноплі, пакети з насінням цієї рослини та садовий інвентар. Крім цього, за місцем проживання одного з ділків міліціонери виявили понад 300 грам вже сухого листя канабісу.
Як з’ясувалось, один із зловмисників раніше вже притягувався до відповідальності за злочини пов’язані із незаконним обігом наркотиків.

Як повідомив заступник начальника Новоселицького райвідділу міліції Іван Шинкарук, наразі стосовно затриманих відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Триває слідство, повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata