ОДА спростовує заяви Геннадія Москаля

ОДА спростовує заяви Геннадія МоскаляУ зв’язку з оприлюдненням і поширенням через засоби масової інформації народним депутатом України Москалем Г.Г. коментаря щодо нібито причетності Чернівецької облдержадміністрації до вивозу за кордон лісу-кругляка і контрабанди цигарок, управління транскордонного співробітництва та зовнішньоекономічної діяльності департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації заявляє: останній місцевий регуляторний акт, який дійсно надавав обласній держадміністрації можливість регулювати експорт лісоматеріалів через Комісію з питань впорядкування та контролю за ефективністю використання лісів у Чернівецькій області, був скасований у 2004 році – з того часу обласна державна адміністрація не надає жодні дозволи на експорт деревини.

Експорт товарів та послуг регулюються чинним Законом України «Про зовнішньоекономічну діяльність» від 16 квітня 1991 року № № 959-XII (редакція від 17.11.2012, http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/959-12 ), який не передбачає отримання будь-яких спеціальних дозволів обласної державної адміністрації на здійснення поставок товарів за межі України.

Окрім цього,згідно з положеннями нового Лісового кодексу, з 2006 року постійні лісокористувачі мають виключне право на використання лісосічного фонду і не потребують жодних дозволів чи ліцензій облдержадміністрації. Тому твердження Москаля Г.Г. про видачу дозволів (цитата Москаля Г.Г.) «на експорт лісу-кругляка, в якому румуни знайшли рекордну кількість контрабандних цигарок, виданий саме Чернівецькою ОДА фізичній особі – підприємцю Кузенку» (кінець цитати) не відповідає дійсностіі спрямоване на дискредитацію органу державної влади.

Як повідомляє департамент, народний депутат України Москаль Г.Г. може звернутися за відповідними консультаціями з цього приводу до головного спеціаліста відділу зовнішньоекономічної діяльності Департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації (к.432), за тел.573279, або ел. поштою: zed.oda.2008@gmail.comу зручний для нього час.

Джерело – прес-служба ОДА.

Нагадаємо, вчора Геннадій Москаль заявив, що без відома можновладців і правоохоронців подібна схема контрабанди ніколи б не працювала.

peredplata