У США схвалили рішення постачати в Україну високоточні ракети GLSDB з радіусом дії 150 кілометрів – Reuters

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Пентагон yxвалив пропозицію Boeing постачати Україні у великій кількості дешеві, але високоточні бомби GLSDB, встановлені на наявні ракети, що дозволить Києву завдавати ударів далеко за російськими лініями, поки Захід намагається задовольнити попит на більшу кількість зброї, яка вкрай необхідна Україні, повідомляє агентство Reuters.
Військові запаси США та союзників скорочуються, а Україна стикається зі зростаючою потребою у більш досконалій зброї, оскільки війна затягується.
Хоча Сполучені Штати відхилили запити на ракету ATACMS радіусом дії 297 км, радіус дії GLSDB 94 становить 150 км і дозволить Україні вражати цінні військові цілі, які були поза досяжністю, і допоможе їй продовжувати контратаки підриваючи російські тили.
Згідно з документом, з яким ознайомилось агентасвоReuters, GLSDB може бути поставлений вже навесні 2023 року. Він поєднує в собі бомбу малого діаметра GBU-39 (SDB) і ракетний двигун M26.
Дуг Буш (Doug Bush), керівник департаменту Пентагону із закупівлі зброї для армії США, повідомив журналістам у Пентагоні минулого тижня, що армія також розглядає можливість прискорення виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів для потреб України, які наразі виробляються лише на державних підприємствах США.
Довідка: GBU-39/B Small Diameter Bomb (SDB) — це високоточна бомба з плануванням бомба вагою 250 фунтів (113 кг), призначена для того, щоб забезпечити літаки, гелікоптери, БПЛА, наземні установки здатністю нести велику кількість точних бомб. Більшість військових літаків зможуть нести пакет із чотирьох SDB замість однієї бомби вагою 907 кг.
Бомба малого діаметра GBU-53 має трирежимну ГСН (радар, інфрачервоне самонаведення та напівактивне лазерне наведення).

peredplata