Бої за Бахмут

Російська армія воює хаотично і безсистемно, з розваленою системою батальйонних тактичних груп – Інститут вивчення війни (ІSW)

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що російська армія останні три місяці припинила розгортання батальйонних тактичних груп (БТГ). За оцінками Інституту вивчення війни (ISW), російські БТГ деградували під час невдалих наступів, включаючи атаки на Київ, Маріуполь, Сєвєродонецьк та Лисичанськ, здачу острова Зміїного, ХарковсЬкої області, Херсону, втрату влагмана Москва, пошкодження інших російських кораблів…

Спроби відтворити батальйонні тактичні групи (БТГ) не мали успіху. Зараз російські військові утворили із залишків БТГ та мобілізованих погано навчені, оснащені та організовані незрозумілі військові структури з низьким моральним духом та дисципліною та відсутньою мотивацією. Повернення до передбаченої військової доктриною організації (батальйон-полк-бригада) виявилося неможливим, оскільки для формування справзніх дієвих БТГ українські війська їх виснажили і зламали.

29 листопада деякі російські пабліки повідомили, що російські війська досягли незначних успіхів у районі Бахмута. Геолокаційні кадри показують, що російські війська зовсім незначно просунулися на південний схід від Бахмута, але ISW не може підтвердити більшість інших заявлених досягнень щодо Бахмута. Такі заяви є звичною частиною російської дезінформаційної кампанії та є передчасними, як раніше про це говорили у ISW.

ISW продовжує спостерігати той факт, що деградація російських сил, скупчених довкола Бахмута навряд чи швидко поставить Бахмут під загрозу оточення

 Ростислав Демчук, наш власний кореспондент

peredplata