Троє молодців із Чернівців

Троє молодців із Чернівців  Своєрідний депутатський звіт перед громадою вчинили три народних депутати України з Буковини — Максим Бурбак, Микола Федорук та Олександр Фищук.

На прес-конфреенції у товаристві «Знання» вони звітували про те, що робили у верховній раді зиму, весну і трохи літа. Почав [b]Максим Бурбак[/b]:
– За дві сесії вніс 11 законопроектів, 3 поправлення до законів. На жаль, жодної не прийняли. Зараз курую всі чотири округи на Буковині. Маю право на приміщення для роботи, прийому, громадської,депутатської приймальні. Міська рада в особі секретаря Михайлішина все робить, аби цих приміщень мені не надати. Тому попереджаю про відповідальність за перешкоджання діяльності народного депутата.

Продовжив народний депутат України по Чернівецькому округу №202, член фракції ВО «Батьківщина», член партії ВО «Батьківщина», багаторічний Чернівецький міський голова[b] Микола Федорук[/b]:
– За недовгий час у верховній раді я подав 7 запитів, 97 звернень та провів 5 прийомів виборців. Моя приймальня знаходиться у приміщенні ЖРЕПу № 14 по розі вулиць Чапаєва-Достоєвсього. Також підготував і зареєстрував 6 законопроектів. В основному вони стосуються розвитку місцевого самоврядування.

І, насамкінець, говорив [b]Олександр Фищук[/b]:
– За короткий період часу у верховній раді я підготував і зареєстрував 4 законопроекти. На виході вже є 11. Подав 57 запитів і звернень до різних інстанцій та керівників. Перші півроку тільки приживаються і притираються. Хоча опозиція готова працювати і під час відпустки. До мене надходили звернення від сесій районних рад. Вони стосувалися в основному стану доріг.

Далі три депутати говорили про векселі, дороги і місцеве самоврядування.

[b]Януковичу бажаємо[/b]

Прес-конференція з трьома депутатами проходила саме тоді, коли голова ОДА Михайло Папієв з собі подібними у Криму вітали Віктора Януковича з 63-річчм.
– Що побажаєте президентові України, – запитали журналісти.

[b]Максим Бурбак бажає:[/b]
– Після 2015 року він зможе вільно, без охорони, спокійно вийти на вулицю і побачити покращення, яке наробив. І потім би висловив своє бачення цих процесів…

[b]Микола Федорук бажає Януковичу:[/b]
– Бажаю йому здоров’я.

[b]Олександр Фищук бажає:[/b]
– У День народження хочу побажати президентові, аби він купив собі окуляри («У Папієва може взяти» – Максим Бурбак натякнув на окулярну справу ветеранів, коли Папієв був міністром). Складається таке враження, що він нічого не бачить. А ми живемо у раю. Тож саме ми чуємо з будь-якої обласної адміністрації:» «Досягнуто! Досягнуто! Досягнуто!..» А ми всі бачимо, що нічого не досягнули. За 5 місяців 10 відсотків виробництва валового продукту.

[b]Чи піде Федорук на вибори мера?[/b]

Уже більше 2 років місто Чернівці не має голови. Тому проблема безголів’я була і залишається важливою для нас. А Микола Федорук саме цим і займається у парламенті, аби у нас якнайшвидше обрали голову. Чим він більше займається, тим довше безголові Чернівці.
– Чому? – питали журналісти.

І якщо все ж таки вдасться провести закон про вибори Чернівецького міського голову, піде Федорук на вибори чи ні? Федорук врік:
– Було звернення до лідерів всіх фракцій щодо виборів голови у Чернівцях. Категорично були регіонали проти. Наш комітет призначив дату 27 жовтня. Але уже не вийде. Виборів не хоче провладна більшість. Вони бояться, що я піду на вибори. А я нічого про це не кажу. Працюю, як працював. Якщо будуть призначені вибори, то тоді розгляну. До цього часу має бути мій законопроект, що знімати з роботи можуть тільки ті, хто приймав на роботу – громада. Вони бояться, що я піду на вибори.

Журналісти підказали вихід з цієї ситуації:
– Миколо Трохимовичу, а ви заявіть, що на вибори не підете. Вони й призначать їх.
– А потім я буду обманювати?..
З цього ми зробили висновок, що Федорук на вибори піде. А верховна рада ці вибори не призначить.
І вівці цілі, і вовки при ділі…

[

b]Афера століття у Чернівцях[/b]
Народний депутат України Максим Бурбак озвучив те, що приховувалося у місті. З’ясовується, що через кілька місяців тролейбусне депо з проспекту Незалежності буде відправлено на вулицю Комунальників. А що з територією?

– У Чернівецькій міськраді намагаються запустити найбільшу аферу за часи нового керівництва містом – це перенесення депо тролейбусного з проспекту Незалежності. Вони звільняють там першу лінію від тих магазинчиків. А потім, як з санаторієм «Брусниця» прийшов інвестор на все готове: лінії підведені, каналізація є – забудовуйте. Після цього цих хлопців тут не побачите. Водоканал добивають. Аеропорт добивають. Калинівський почали чіпати. Все, про що попереджали депутати від «Фронту Змін» після незаконного усунення мера, ви тепер бачите.
Народний депутат вважає, що теперішня команда у міській раді прийшла тільки для поживи і грабунку Чернівців.
Також Максим Бурбак звернув увагу на те, що у Сокирянах робляться потуги відмити мільйони гривень на будівництві будинку культури. Там виділяються більше 60 мільйонів. А ще до проведення тендеру виділено і освоєно 12 млн. грн.
І, насамкінець, нардеп вважає, що влада теперішня буде відповідати за всі свої діяння.

[b]Що робити?[/b]

Це питання не знято з порядку денного. Тому просимо народних депутатів відповісти на нього.
[b]Максим Бурбак:[/b]
– Літо буде спекотним. Подій буде багато. І останні події в Україні у Врадіївці, вчора і сьогодні Задубрівка показують, що влада бездієва – раз, влада не знає, що робити – два і влада ховається від свого народу – три. Є побажання: зніміть гасло «Край, де варто жити»

[b]Микола Федорук:[/b]
– Людям не треба продаватися за 100 гривень.

[b]Олександр Фищук:[/b]
– Людям треба відстоювати свої права.

Петро Кобевко

peredplata