У Садгірському лісництві виявлено незаконну вирубку дубів

У Садгірському лісництві виявлено незаконну вирубку дубівДержавним підприємством «Чернівецьке лісове господарство» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства встановлено випадок лісопорушення у Садгірському лісництві. Державною лісовою охороною підприємства зафіксовано факт незаконної порубки дерев у кварталах 63-64 зазначеного лісництва загальною кубомасою 270,75 куб м. Таксаційна вартість зрубаних дерев становить 14 058 грн. Значна частина зрубаних дерев породи дуб звичайний була сухостійною.

Як повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, наразі Державною лісовою охороною складено протокол про адміністративне порушення та винесено постанову про накладання адміністративного стягнення на посадову особу, з вини якої сталося незаконне діяння у кв. 64. Осіб, які вчинили незаконну порубку дерев у кв. 63, встановлюють правоохоронні органи.
Матеріали за фактом незаконної порубки дерев на території держлісфонду Садгірського лісництва ДП «Чернівецьке ЛГ», зафіксованої Державною лісовою охороною зазначеного підприємства, направлено до прокуратури Чернівецької області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері та УМВС України у Чернівецькій області.

ДОВІДКА:
Державна лісова охорона має статус правоохоронного органу і здійснює державний контроль за додержанням лісового законодавства та законодавства у галузі мисливського господарства.
У 2013 році з метою контролю за дотриманням лісового і природоохоронного законодавства по підвідомчих підприємствах Чернівецького ОУЛМГ Державною лісовою охороною проведено 582 рейди. Крім вище зазначеного лісопорушення, було виявлено 5 випадків незаконної рубки обсягом 13,2 куб м на суму збитків 40,1 тис. грн. Ці справи знаходяться на розслідуванні у правоохоронних органах.
У 2012 році виявлено 27 випадків незаконної рубки обсягом 263 куб. м на суму збитків 459,7 тис. грн. 16 справ про лісопорушення на суму збитків 420,6 тис. грн. передано у правоохоронні органи. Із правоохоронних органів направлено у суди 4 справи на суму збитків 55,9 тис. грн.
У 2012 році по підвідомчих підприємствах облуправління за порушення лісового та природоохоронного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності 148 осіб
.

peredplata