У Києві починається революція

У Києві починається революціяПовернувся з табору врадіївчан, які сьогодні дійшли до Києва; привозив їм воду та їжу. Люди розташувалися у парковій зоні біля КП (з боку села Чабани). Втім, в Київ прийшли далеко не самі лише мешканці Врадіївки – події на Миколаївщині стали скоріше детонатором, який викликав ланцюгову реакцію. Серед тих, хто прийшов – люди, чиї родичі та близькі постраждали від дій працівників міліції. Десятки історій, яких навмисно не вигадаєш.

Жінка, сина якої вбили міліціонери вісім років тому. І всі ці роки вони оббиває пороги МВД, пише листи до президента, вимагаючи покарати винних – але марно.

Син іншої жінки навчався в Харківській академії внутрішніх справ, хотів стати міліціонером. Його вбив дільничний, який «кришував» продаж наркотиків у селі – за те, що хлопець виступив проти цього «бізнесу».

У чоловіка син сам служив у міліції, і був вбитий власним начальником за те, що відмовився виконувати злочинні накази… Таких історій – безліч чи не у кожному селищі, містечку, місті України, і це – лише верхівка айсбергу.

У четвер об 11.00 біля Міністерства внутрішніх справ розпочнеться мітинг. Організатори підкреслюють його аполітичність та закликають киян не бути байдужими, прийти і підтримати протест. Головні вимоги протестувальників: відставка міністра МВД, відставка Генерального прокурора, реформування органів внутрішніх справ та судової системи. Бо те, що сталося з цими людьми, з їхніми родичами завтра може статися з кожним із нас – така злочинна система склалася сьогодні в країні. Заклик про підтримку адресований всім. Адже окупаційна влада, міліціонери-вбивці та інші негаразди сучасної України лише наслідки страшної хвороби, ім’я якій – байдужість.

Микола Катеринчук, народний депутат України

peredplata