Волю політв’язням! Обвинувачення почало шукати докази… через два роки

Літо вже скінчилось, а політичні репресії тривають. Більшість їх перенесли у зали судів, де засліплена Феміда шукає винних без вини.

Зокрема, у справі підпалу офісів ПР і КПУ в Запоріжжі проти патріотів Ігоря Загребельного, Віктора Давиденка та Артема Циганка під час засідання 8 вересня суддя задовольнила клопотання одного із позивачів – представника Партії регіонів, який просив дати можливість зробити і представити суду висновок консалтингової компанії ТОВ «Бізнес експерт сервіс» щодо розміру завданих пожежею збитків. І це при тому, що підпал відбувся два роки тому. Окрім того, закон вимагає встановлення розміру збитків судовою експертизою, а не якоюсь приватною фірмочкою. До того ж, регіонали не мають документів первинного бухгалтерського обліку. Наступне засідання відбудеться 15 вересня.

***
9 вересня в іншому кутку України, на Прикарпатті, судили іншого тризубівця. Там у Галицькому районному суді відбулось чергове судове засідання над Василем Абрамівим, якого обвинувачують у підпалі офісу партії регіонів у Галичі 2009 року. Як повідомляє прес-служба «Тризуба», в процесі судового засідання клопотання адвокатів захисту суд взяв до уваги. Серед них – призначення дактилоскопічної експертизи (відбитків пальців), яка не була проведена під час досудового слідства. І це при тому, що Абраміву загрожує позбавлення волі до 10 років! Отож, у зв’язку з експертизою, наступне судове засідання відкладене на невизначений час. Василь Абрамів залишається на підписці про невиїзд.

***
15 вересня судове засідання відбудеться у справі активіста Податкового майдану Сергія Костакова, який сім місяців ні за що ні про що провів за ґратами. Як повідомила дружина та захисник Сергія Ірина Костакова, на минуле засідання, призначене на 30 серпня, вкотре не з’явились свідки обвинувачення. Тому суддя застосувала примусовий привід, аби ті свідки-міліціянти таки з’явились до суду. Захист сподівається, що свідки таки прибудуть і справа врешті за півроку зрушить з мертвої точки.

Надія ВІРНА

peredplata