На Буковині чиновники сприяли незаконній приватизації землі на 430 тисяч

На Буковині чиновники сприяли незаконній приватизації землі на 430 тисячСпівробітники СБУ викрили протиправну діяльність посадових осіб районного відділу Держкомзему та міської ради одного з районних центрів Чернівецької області, які в порушення вимог чинного земельного законодавства сприяли незаконній приватизації земельних ділянок площею понад 1,4 га, що призвело до збитків інтересам держави у розмірі близько 430 тис. гривень.

Встановлено, що у 2008 році на замовлення міської ради приватним землевпорядним підприємством був розроблений проект відведення земельних ділянок. Документ пройшов державну експертизу і отримав погодження районного відділу земельних ресурсів без врахування, що заплановані для відчуження території знаходяться за межами населеного пункту на землях запасу, тобто поза межами юрисдикції міської влади.

Передбачені нормативними документами рішення органів державної влади, у компетенцію яких входить встановлення та зміна меж міста, щодо збільшення площі населеного пункту не приймалися, генеральний план по забудові зазначеного масиву не розроблявся.

За цих обставин, рішення про відчуження у приватну власність вказаних земельних ділянок суперечить положенням статей 38, 122 та п. 12 перехідних положень Земельного кодексу України.

Однак, на підставі поданих чиновниками документів сесією міської ради райцентру 14 громадянам було надано у приватну власність земельні ділянки на приміському масиві для будівництва та обслуговування житлових будинків.

За матеріалами перевірки СБУ прокуратурою району в березні ц.р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за правовою класифікацією ст. 364 ч. 2 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України стосовно посадовців міської ради та районного відділу Держкомзему, які своїми діями спричинили шкоду інтересам держави, оцінену експертами у 429 тис. гривень.

Досудове розслідування здійснюють органи МВС України.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata