Хотів підзаробити на ухилянтах: буковинцю загрожує до 9 років ув’язнення

За клопотанням слідчих поліції суд обрав запобіжний захід буковинцю, який організував канал нелегальної міграції 
 
Буковинські правоохоронці затримали 45-річного жителя Чернівецького району, який за 7100 доларів США сприяв виїзду за кордон двом чоловікам призовного віку. За такі дії порушнику загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна. 
 
24 січня цього року прикордонники спільно з працівниками Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області поліції викрили буковинця, який за винагороду обіцяв нелегально перетнути державний кордон двом киянам віком 27 і 32 роки.  
 
Поліцейські затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання. 
 
Під час проведених слідчих дій працівники поліції вилучили гроші, документи та інші речові докази, які вказували на протиправну діяльність затриманого. 
 
Усе вилучене поліцейські направили для проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України в Чернівецькій області. 
 
Під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури поліцейські повідомили організатору нелегального перетину кордону про підозру та за клопотанням слідчих поліції суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.
 
Затриманому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.  
 
Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 
 
Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata