Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 110 заяв про злочини

У місті Севастополі 14 вересня на вулиці було знайдено мертвим 60-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він уранці 14 вересня на вулиці вказаного міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.
У місті Києві в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали 28-річного жителя міста Білої Церкви Київської області. Попередньо встановлено, що він на ґрунті ревнощів за грошову винагороду в сумі 2 тис. доларів США замовив 38-річному безробітному киянину заподіяти тілесні ушкодження 40-річному жителю міста Білої Церкви, приватному підприємцю. За цим фактом слідчим управлінням ГУМВС України в Київській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 та ч.2 ст.121 (замах на умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.
У місті Кам’янці Черкаської області в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на ґрунті неприязних відносин за грошову винагороду в сумі 20 тис. грн. замовив заподіяти тілесні ушкодження 29-річному безробітному жителю вказаного міста. За цим фактом слідчим відділення Кам’янського райвідділу УМВС України в Черкаській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.3 ст.27 та ч.2 ст.121 (замах на умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.
У місті Івано-Франківську 13 вересня до приміщення відділення банківської установи зайшов невідомий. Він під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрав у касира згаданого відділення 20,5 тис. грн. й втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя. У правопорушника вилучено викрадене та стартовий пістолет “Зоракі”, перероблений для стрільби гумовими кулями.
У місті Рівному в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох жителів Рівненської області, віком від 22 до 30 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж 2010 – 2011 років на території Рівненської області скоїли 11 розбійних нападів на банківські установи та приватні магазини. У правопорушників вилучено частину викраденого. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.
У місті Миколаєві 23 червня до міліції звернулася 45-річна місцева жителька, керівник департаменту перевезення цінностей та організації інкасації регіонального управління однієї з банківських установ. Вона заявила, що три години тому невідомий через відкрите вікно приміщення каси перерахунку відділення згаданої фінустанови викрав гроші в сумі 100 тис. грн., які знаходилися на підвіконні, після чого втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя.
У Донецькій області на околиці міста Єнакієвого 15 вересня працівники міліції затримали 27-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він шляхом вільного доступу, з вантажівки “МАН”, що стояла на узбіччі автодороги, викрав барсетку, у якій знаходилися 4,7 тис. грн. та особисті документи 31-річного водія, жителя Київської області. Викрадене вилучено.
У місті Тальному Черкаської області 16 вересня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 20 липня цього року на околиці одного із селищ Сквирського району Київської області під загрозою ножа заволодів автомобілем ВАЗ 24-річного жителя Володарського району Київської області. Згаданий транспортний засіб знайдено.
У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 16 вересня проник на територію Генерального консульства Китайської Народної Республіки в зазначеному місті й викрав близько 30 метрів мідної труби (вилучено).
У місті Києві 16 вересня до міліції на телефон спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні одного з відділень Київської міської клінічної психоневрологічної лікарні закладено вибухівку. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 34-річний безробітний місцевий житель.
У Броварському районі Київської області в будинку за місцем проживання 29-річного безробітного працівники міліції вилучили 10 кг канабісу.
У місті Одесі працівники міліції затримали 42-річного безробітного, у будинку за місцем проживання якого вилучили 6,5 г героїну.
У Волинській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони, без проведення археологічного дослідження, провели земляні роботи під будівництво багатоквартирного житлового будинку на землях історико-культурного призначення. Таким чим державі завдано збитки на суму понад 524 тис. гривень. Слідчим відділом одного з міськвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.298 (знищення, руйнування або пошкодження пам’яток-об’єктів культурної спадщини та самовільне проведення пошукових робіт на археологічній пам’ятці) КК України.
У Донецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови ліквідаційної комісії однієї з шахт державної холдингової компанії. Він вимагав 25 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в перемозі в аукціоні з продажу об’єкту нерухомості (будівля їдальні) під час ліквідації вказаної шахти. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі 7,5 тис. доларів США. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК (одержання хабара) України.
У Кіровоградській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб загальноосвітньої школи-інтернату. Вони в минулому році підписали акти виконаних робіт із реконструкції приміщень указаного навчального закладу, обсяг та вартість яких були завищені. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 100 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.
В Одеській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інспектора комунального підприємства. Вона отримала 200 доларів США хабара від адміністратора приватного бару за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення у діяльності вказаного бару. Хабарницю затримано. Прокуратурою міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.
На Херсонщині до суду направлено кримінальну справу порушену за матеріалами УБОЗ УМВС України в області за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.28 та ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України стосовно організованої злочинної групи в складі трьох колишніх працівників податкової міліції. Вони впродовж 2009-2010 років, через фіктивне приватне підприємство, шляхом внесення недостовірних відомостей до податкових декларацій з ПДВ, безпідставно формували податковий кредит з ПДВ для інших суб’єктів господарювання. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 14 млн. гривень

У місті Макіївка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1992 р.н. Попередньо встановлено, що він уночі 17 вересня на вулиці вказаного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв ножові поранення двом жителям цього ж міста (1993, 1994 р.н., один без постійного місця роботи, інший – учень загальноосвітньої школи). Учень загальноосвітньої школи від нанесених ран помер.
У місті Мелітополь Запорізької області 16 вересня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік кавказького регіону. Попередньо встановлено, що він уночі 12 липня цього року на вулиці вказаного міста відібрав у жителя міста Новояворівське Львівської області мобільний телефон.
У Голосіївському районі міста Києва на вулиці затримано киянина, 1971 р.н., у якого вилучено 6 г кокаїну та 10 г канабісу.
У місті Збараж Тернопільської області під час проведення санкціонованого обшуку на території домогосподарства місцевого жителя, 1987 р.н., вилучено 7,8 кг марихуани.
На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника приватного підприємства. Він у минулому році за завищеною вартістю придбав насосне обладнання для реконструкції очисних споруд, а різницю в сумі 393 тис. грн. привласнив. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).
На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника приватного підприємства. Він, без узгодження та розірвання договору оренди з товариством з обмеженою відповідальністю, передав у приватну власність іншому приватному підприємству цілісний майновий комплекс цукрового заводу, чим завдав збитків вказаному товариству на суму понад 365 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги).
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального спеціалізованого підприємства. Вони в минулому році незаконно демонтували 7 тис. метрів водоводу, реалізували його як металобрухт, а отримані кошти привласнили. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 102 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільради. Він вимагав та отримав 3 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду частини даху будівлі сільради для влаштування антени безпровідного Інтернету. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

peredplata