В Чернівцях виявили гранату на дверях будинку в центрі

В Чернівцях виявили гранату на дверях будинку в центріСьогодні, о 7 годині 20 хвилин, на спецлінію «102» надійшло повідомлення про наявність вибухонебезпечного пристрою в одному з будинків, розташованих на площі Соборній обласного центру.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група УМВС, експерти-вибухотехніки та працівники державної служби з надзвичайних ситуацій.
Оглядом місця події на вхідних дверях однієї з квартир виявлено пристрій, що візуально був схожий на гранату армійського зразка, яка була прив’язана мотузкою до дверної ручки.

Декілька хвилин знадобилося вибухотехнікам щоб встановити, що вказаний пристрій є учбовою гранатою.

Дана подія зареєстрована у журналі єдиного обліку Шевченківського РВ УМВС України.

Кому було адресовано цей «жарт» наразі встановити не вдалося, так як у квартирі, де було виявлено муляж, довгий час ніхто не проживає.
Правоохоронці з’ясовують всі обставини події, відпрацьовують навчальні заклади, де використовуються муляжі грант військового зразка в учбових цілях.
Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до всіх, кому відома будь-яка інформація по даному факту, з проханням повідомити на спецлінію «102».

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata