Пйотр Юзеф Гофманський — голова Міжнародного кримінального суду

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Пане Гофманський! Та ви не просто людина дня…, ви, щонайменше – людина року!
Пйотр Юзеф Гофманський — польський юрист, який з 2021 року виконує обов’язки голови Міжнародного кримінального суду (МКС) . Він був суддею МКС з березня 2015 року. Обрання його на посаду Президента Міжнародного кримінального суду розраховане на три роки. До того, як він працював суддею МКС, він був юрисконсультом та експертом Ради Європи.
У грудні 2014 року був обраний суддею Міжнародного кримінального суду на термін 2015—2024 років. Пан Гофманський був першою людиною з Польщі, обраною на цю посаду. Він офіційно присягнув 10 березня 2015 року разом з п’ятьма іншими суддями. У березні 2021 року обраний президентом Міжнародного кримінального суду на термін 2021—2024.
Передісторія!
Міжнародний кримінальний суд сьогодні оголосив ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна!
Коротко розповім, що таке МКС. Міжнародний кримінальний суд (Cour pénale internationale; International Criminal Court) — перший постійний міжнародний орган кримінальної юстиції, до компетенції якого належить переслідування осіб, відповідальних за геноцид, воєнні злочини, злочини проти людяності, а також злочини агресії. Заснований на основі Римського статуту, прийнятого в 1998 році. Офіційно розпочав свою роботу з 1 липня 2002 року.
Більше тут:

peredplata