Укрзалізниця має намір побудувати колію на Буковель.

На будівництво нової гілки піде не менше одного року

 

Керівництво Укрзалізниці вивчає можливість будівництва нової залізничної гілки від станції Татарів до курорту Буковель в Івано-Франківській області. Про це Центру транспортних стратегій розповів директор філії УЗ Пасажирська компанія Олександр Перцовський, пише Кореспондент.
 
За його словами, вартість проекту становить мінімум мільярд гривень, однак, незважаючи на це, уже є зацікавлені приватні інвестори.
 

“Поки що це на рівні попереднього технічного обґрунтування. Вивчається, які траси можна прокласти, тому що рельєф там непростий, уздовж річки, точно необхідно буде будувати тунелі. Тобто ми говоримо про істотні інвестиції”, – уточнив Перцовський.

 
Чиновник заявив, що на будівництво нової гілки піде не менше одного року з моменту прийняття рішення, а найближчим часом необхідно поліпшити інфраструктуру наявних прилеглих залізничних станцій.
 

“У найближчі рік-два ми попрацюємо над поліпшенням інфраструктури станцій (Татарів, Ясиня), щоб перетворити їх на пересадкові хаби, звідки туристи будуть відправлятися безпосередньо на довколишні курорти (замість того, щоб їхати кілька годин з Івано-Франківська)”, – сказав Перцовський.

peredplata