“Справа Єрмака”: авторам викривального відео спалили мотоцикл та кинули гранату в машину.

Автори скандального відео з участю брата голови Офісу президента Дениса Єрмака, Дмитро Штанько та Сергій Шумський повідомили про нічний напад невідомих, які пошкодили транспорт фігурантів справи. Штаньку підпалили мотоцикл, а Шумському – підкинули в машину гранату, пише видання “Бабель“.

За словами Штанька, в районі першої ночі його розбудили сусіди, які помітили, як горить його мотоцикл.

“Мотоцикл згорів. Я викликав поліцію, приїхала слідчо-оперативна група, мене допитали. Ми виявили, що є декілька свідків, зараз я їду на допит. Я вважаю, що це пов’язано із тим, що ми вчора пройшли поліграф, сьогодні буде висновок”, — повідомив Штанько.

Водночас, Сергій Шумський повідомив що цієї ж ночі, приблизно в той самий час йому в машину кинули гранату.

“Я про це дізнався від поліції, яка близько 1:30 подзвонила в мої двері. Вони спитали, чи я є власником такого-то автомобіля і повідомили, що сталася неприємність. Виявилося, що молодий чоловік, який був у чорному одязі з балаклавою на обличчі, підійшов до мого автомобіля, розбив скло на місці водія і кинув туди гранату”, — розповів Шумський.

За його словами, невідомого побачили декілька жителів, що в той час були на вулиці.

 “Сусіди повернулись назад у двір, і побачили у моїй машині гранату. Викликали поліцію, вибухотехніків, приїздила кінологічна служба, начальник райвідділу поліції”, — розповів Шумський.

Він уточнив, що чека в гранаті лишилась, тому вона не вибухнула. Але поки складно говорити, чи це помилка зловмисника, чи його мета була просто налякати.

Самі фігуранти пов’язують напади з оприлюдненими “плівками Єрмака”.

“Такі дії матимуть зворотний ефект: ми рота не закриємо”, — сказав Шумський.

Читайте також: “Плівки Єрмака”: САП не побачила у справі ознак корупції

29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких брат керівника Офісу президента Денис Єрмак обговорює з рядом осіб можливість призначення на державні посади.

Дати на записах свідчать про те, що вони зроблені в період з серпня по вересень 2019 року. У розмовах фігурують посади в “Укрзалізниці”, в Міністерстві інфраструктури, Київській митниці і т. д.

Люди, які позиціонуються як помічники Дениса Єрмака, відкрито обговорюють отримання грошей за організацію таких зустрічей.

Андрій Єрмак підтвердив, що на записах – його брат Денис. При цьому керівник ОП пообіцяв звернутися до СБУ та ДБР, щоб слідство з’ясувало достовірність відеозаписів, хто і за яких обставин їх зробив, і як вони опинилися у Лероса. Єрмак звинуватив депутата в переході “червоних ліній” і переслідуванні власних інтересів, а також пообіцяв, що “тому доведеться відповідати публічно за кожне слово”. ДБР відкрило відносно Лероса кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Своєю чергою, Лерос передав відеозаписи в НАБУ, попросивши керівництво Бюро відкрити кримінальне провадження та перевірити можливу причетність Єрмака до злочинів.

“Схеми” ідентифікували ключових фігурантів відео: ними виявилися товариш Дениса Єрмака Сергій Шумський і підприємець з Харкова Дмитро Штанько, який і здійснював відеофіксацию. Судячи зі змісту розмов, Шумський за гроші організовував зустрічі “шукачів” з Денисом Єрмаком.

  •  

peredplata