Настав момент для розвалу Росії, – керівник ГУР Буданов

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що контрнаступ українських військ найближчого часу всі побачать та відчують, і наразі настав час для розвалу держави-агресора Росії. Про це Буданов розповів в інтерв’ю ABC News 13 квітня.

Буданов наголосив на здатності українських військових досягти успіху в майбутньому контрнаступі. За його словами, широко розрекламований зимовий наступ окупантів приніс росіянам значні втрати та мінімальні здобутки. Буданов передбачив “сейсмічні зміни” в державі-агресорі, які, на його думку, зіграють роль у завершенні війни Путіна на користь України.

Якими будуть результати цих дій? Я думаю, що найближчим часом це всі побачать і відчують. Кордони можна змінити. Це штучно створена помилка, і зараз настав момент, щоб та країна розвалилася“, – підкреслив Буданов.

Проте керівник ГУР зазначив, що успіх контрнаступу вкрай потрібен не лише українцям, а й їхнім союзникам, що постачають зброю та боєприпаси. Як пише видання, Буданов пообіцяв повернути Кримський півострів та висміяв “не надто завуальовані” ядерні погрози Путіна.

Як повідомляли Українські Новини, 23 лютого у тимчасово окупованому Криму транслювали звернення голови Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова та лунав український гімн.

17 лютого ГУР МО Вадим Скібіцький розповів, що у Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації Кримського півострова, який знову стане популярним українським курортом.

У січні Буданов заявив, що Україна має зробити все, щоб деокупувати незаконно анексований Росією Крим до літа 2023 року.

Джерело: https://ukranews.com

peredplata