Україна опинилася під масованим ракетним обстрілом: усі подробиці нічної атаки

У ніч проти п’ятниці, 28 квітня, російські загарбники здійснили чергову масовану атаку території України.

ТСН.uа зібрав у один матеріал усі подробиці нічного терору армії РФ.

Близько 03:00 ранку Україною почала ширитися повітряна тривога. За годину пролунали перші вибухи, їх почули мешканці Полтавської області.

О 04:20 тривога поширилася на всі регіони держави. Українців попередили про загрозу ракетних ударів. Згодом стало відомо про вибухи в Миколаєві, Умані, Дніпрі та Києві.

Так, росіяни вгатили по житловому будинку в Умані. Внаслідок удару по багатоповерхівці постраждали п’ятеро людей. Також через російський терор у Дніпрі загинули молода жінка та 3-річна дитина.

Обстріл Києва та області
Київщину та столицю росіяни атакували з літаків стратегічної авіації. За попередніми даними, в районі повітряного простору Києва знищено 11 крилатих ракет. Також збито 2 БпЛА, їхній тип зараз встановлюється.

Попередньо, через падіння уламків у Оболонському районі перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожнє покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури поки що не зафіксовано.

Ракетний удар по Дніпру
Силам протиповітряної оборони вдалося збити сім російських крилатих ракет, але сталися руйнування приватного будинку. Загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка. Крім того, троє людей постраждали: 58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої важкості шпиталізували, 31-річний чоловік лікуватиметься амбулаторно.

Також у Дніпрі було зруйновано будівлю приватного підприємства. На місці атаки виникла пожежа. На ранок її вдалося ліквідувати. Сталося займання на будівельній базі. Полум’я охопило 400 квадратних метрів. Його вдалося локалізувати.

Ракетний удар по багатоповерхівці в Умані
Росіяни вдарили по житловому будинку в Умані на Черкащині. Загинуло щонайменше троє людей. Також є травмовані.

“В Умані триває рятувальна операція. За інформацією на цю хвилину (07:17 — Ред.), російські ракети забрали життя трьох людей. Ще вісім — травмовані”, — йдеться у дописі голови ОВА Ігоря Табурця.

Також міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що дві російські ракети пошкодили три багатоповерхівки.

Раніше ми повідомляли, що загарбники вбили жінку в Херсонській області. Росіяни влучили ракетою по приватному будинку, на подвір’ї якого знаходилося літнє подружжя.

peredplata