Воєнкоми на фронт: таке доручення Зеленський дав Залужному

Президент України Володимир Зеленський дав доручення головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, щоб той відправляв воєнкомів на фронт. Proslav передає слова очільника Міноборони Олексія Резнікова з посиланням на видання Укрінформ.

Зеленський доручив Залужному відправляти воєнкомів на фронт

Тож, за словами Резнікова, президент дав доручення головкому відправляти воєнкомів з центрів комплектацій на фронт, а на їх місця призначати воїнів, які зазнали поранення під час бойових дій.

«Є одна із простих рекомендацій Президента України. Він дав серйозну рекомендацію главкому Валерію Залужному – переважну більшість воєнкомів, які давно сидять (у центрах комплектацій – ред.) відправляти як військовослужбовців на лінію фронту. А скеровувати на їх місце військовослужбовців, які отримали поранення, які знають, у тому числі, як правильно проводити роботу з реалізації мобілізаційних потреб», – повідомив очільник Міністерства оборони.

Резніков також додав, що його перший заступник генерал-лейтенант Олександр Павлюк курує напрямок ТЦК та СП.

«Він цим займається системно. Реформа центрів комплектації давно вже на часі. Тому ми разом з Міністерством цифрової трансформації розвиваємо проєкт “Оберіг”», – сказав голова оборонного відомства.

Що передбачається проектом «Оберіг»

Очільник Міноборони зауважив, що згідно законопроекту передбачено оцифрування всіх документів, які накопичувались багато років. Після реалізації необхідні папери будуть «підтягуватись» автоматично. Наприклад, уточнив Резніков, про одруження.

«Якщо ви одружились і не повідомили про це як військовозобов’язаний центр комплектації, то ви порушник закону. Я думаю, що 90 відсотків хлопців порушники закону. Система дуже проста – Мін’юст дані дав і все буде підтягуватись автоматично», – зазначив міністр, додавши, що таким чином буде зменшено навантаження на центри комплектування і вирішиться кадрове рішення.

«Там багато людей, які сидять там віками, поросли мохом і коріннями», – наголосив Олексій Резніков.

Нагадуємо, «Оберіг» – це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який є автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, призначеною для збирання, зберігання, обробки та використання даних про військовозобов’язаних (призовників) для забезпечення військового обліку громадян.

peredplata