Шкварковський пішов… З під суду у відпустку…

Шкварковський    пішов…   З під суду у відпустку…  Як ми вже повідомляли, 16 червня 2011 року прокуратура Чернівецької області порушила за фактом зловживання своїм службовим становищем та службового підроблення посадовцями Чернівецької обласної ради профспілок, Виженської сільської ради та Вижницького районного бюро технічної інвентаризації кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України.

метою протиправного заволодіння державним майном у березні-травні 2005 року внесли завідомо неправдиві дані до офіційних документів. І таким чином незаконно було передано облпрофраді право власності на державне майно – будівлі та споруди пансіонату з лікуванням матері і дитини «Зелені пагорби» загальною площею понад 2 тис. 600 кв. м та залишковою вартістю 878,2 тис. грн. Крім того, службові особи Виженської сільської ради та Вижницького РБТІ у лютому 2008 року внесли завідомо неправдиві дані до офіційних документів, зокрема, свідоцтва про право власності на нерухоме майно, і без наявності законних підстав передали у приватну власність облпрофради державне майно площею понад 1200 кв. м залишковою вартістю 80,8 тис. грн. При цьому підставою для видачі вказаного свідоцтва зазначено рішення виконкому Виженської сільської ради, яке, як з’ясувалося, депутати не приймали. Внаслідок таких незаконних дій вищевказаних службовців державним інтересам завдано матеріальних збитків на майже 1 мільйон гривень.

19 липня 2011 року в Господарському суді Чернівецької області відбулося судове слухання у кримінальній справі №4/5027/643/2011 і було оголошено ухвалу: визнати недійсним рішення Виженської сільської ради Чернівецької області №15 від 06.04.2005 року “Про оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна” на будівлі пансіонату з лікуванням матері і дитини “Зелені пагорби”; визнати недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно пансіонату “Зелені пагорби”; визнати недійсною державну реєстрацію свідоцтв про право власності.

З цим рішенням не погодилися ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» та Чернівецька рада профспілок і оскаржили її в апеляційному порядку у Львівському апеляційному господарському суді. При цьому апелянти зазначили, що зміст терміну «відання» є тотожним поняттю «власність».

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 12 вересня 2011 року у справі № 4/5027/643/2011 апеляційну скаргу профспілок щодо майнового комплексу будинку відпочинку «Зелені пагорби» залишено без задоволення, а рішення господарського суду Чернівецької області від 19 липня 2011 року – без змін. У відповідача є 15 днів на оскарження Постанови в касаційному порядку. Постанова додається.

Сьогодні, 20 вересня 2011 року я звернулася до Чернівецької ради профспілок за коментарем щодо ситуації, яка склалася в облпрофраді у зв’язку із прийнятими судовими рішеннями. В приймальні облпрофради мені повідомили що, пан Шкварковський наразі перебуває у відпустці – до кінця вересня, а обов’язки голови облпрофради виконує Мельник Степан Миколайович – голова Чернівецької обласної всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг. Від будь-яких коментарів з приводу судових рішень по Чернівецькій раді профспілок пан Мельник відмовився.

До речі, як повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області, у четвер, 22 вересня 2011 року об 11-00 планується прес-конференція прокурора Чернівецької області Петра Коваля щодо ситуації з незаконного захоплення державного майна керівництвом Чернівецької облпрофради.

Галина Єреміца,
вільна журналістка

peredplata