Конгрес США зареєстрував резолюцію щодо постачання в Україну ракет ATCAMS

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Зараз у Вашингтоні з офіційним візитом перебуває генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він та президент США обговорюють хід українського контрнаступу, руйнування російськими терористами Каховської ГЕС та дамби на Дніпрі, а також той пакет гарантій, які НАТО зможе запропонувати Україні під час майбутнього саміту Альянсу, який невдовзі відбудеться у Вільнюсі.
Поки вони оце все обговорюють, то в Конгресі США зареєстрували резолюцію про постачання в Україну ракет з дальністю стрільби 300 км. ATCAMS.
Тобто треба було дочекатись знищення гігантської греблі на Дніпрі, дочекатись грандіозної катастрофи у серці Європи аби зрозуміти, що в Україну треба постачати ракети ATCAMS?
ATACMS (Army TACtical Missile System, буквально Армійський тактичний ракетний комплекс) – твердопаливна тактична балістична ракета класу земля – земля, яку виробляє американська компанія Lockheed Martin. Має дальність застосування до 300 км. Її різні варіанти оснащення носять індекси МО США MGM-140, MGM-164 та MGM-168. Ракета ATACMS у транспортно-пусковому контейнері має індекс М39.
Пусковими установками ракет ATACMS є реактивні системи залпового вогню M270 MLRS та M142 HIMARS.

peredplata