Буковинська \”Свобода\” звернулася до правоохоронців з вимогою припинити тиск на активістів

Буковинська "Свобода" звернулася до правоохоронців з вимогою припинити тиск на активістівГолова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” Віталій Мельничук 16 вересня 2013 року спрямував заяву до керівників правоохоронних органів области та голови облдержадміністрації з вимогою припинити тиск на активістів, які виборюють своє право на нормальні автошляхи. Приводом для заяви стала низка фактів тиску на мешканців Чернівецької области, які брали участь в акціях протесту, нагадуючи владі про її обіцянки відремонтувати дороги.

\”Тиск, який чинять правоохоронні органи на активних громадян, що відкрито й законно вимагають від влади відновлення дорожнього покриття на дорогах у Чернівецькій області, вже переходить межу та перетворився на політичне переслідування.

Прикладом так званого \”вибіркового правосуддя\” є притягнення до адміністративної відповідальности мешканців Кіцманського району, які висловлювали свій громадський протест 2 вересня 2013 року, перекривши рух автотранспорту в місті Кіцмань у зв\’язку невиконанням владою своїх обіцянок щодо відновлення дорожнього покриття\”, – йдеться у заяві.

\”Місцева влада та правоохоронні органи замість того, щоби першими звертати увагу центральної влади на виконання своїх зобов\’язань щодо належного відновлення дорожнього покриття на дорогах области, переслідують громадян, які здійснюють громадський контроль. Правоохоронці останнім часом люблять поговорити про \”відновлення довіри з боку громади\”. Якщо б ті ж міліціянтти або працівники СБУ замість того, аби переслідувати активних громадян, разом вийшли би протестувати, вимагаючи дотримання й своїх прав, – тоді можна було би вести мову про довіру до таких правоохоронців\”, – прокоментував ситуацію народний депутат України, уповноважений фракції ВО \”Свобода\” в Чернівецькій області Руслан Зелик.

Свободівці вимагають від правоохоронців припинити політичні переслідування. Крім того, у заяві наголошується: у разі, якщо владні органи й надалі ігноруватимуть потреби громади, свободівці залишають за собою право виборювати інтереси мешканців области усіма методами, передбаченими законодавством України.

Прес-служба ЧОО ВО\”Свобода\”

peredplata