На росії перекривають автодороги, повідомляють про удар авіації по трасі, якою може рухатися “вагнер”

На росії перекривають автотраси по регіонах, імовірно, для запобігання просуванню бойовиків пвк “вагнер” у бік москви, повідомляють росЗМІ. Тим часом у російських телеграм-каналах повідомляють про обстріл траси М-4, якою можуть рухатися колони найманців пвк у бік російської столиці, передає УНН.

Деталі

Як пише російська служба “Радіо Свобода”, попри те, що повідомлення про захоплення пвк “вагнер” об’єктів військової та цивільної інфраструктури у воронежі поки не підтверджено, російська влада намагається запобігти їх просуванню у бік москви. Про плани рухатися у бік російської столиці у разі, якщо йому не видадуть міністра оборони рф сергія шойгу та начальника генштабу рф валерія герасимова, раніше вранці у суботу заявив власник “вагнера” євгеній пригожин.

У ростовській області очевидці зняли на відео, як російські військові перекрили одну з автотрас. Також опубліковано записи очевидців, які свідчать про присутність “вагнерівців” у передмісті ростова-на-дону, аксаї.

Губернатор воронезької області рф олександр гусєв підтвердив, що перекрито ділянку траси М-4 “Дон” з 464 по 777 кілометр. Однак гусєв у телеграм-каналі спростував інформацію щодо просування колон військової техніки по території області: “У соціальних мережах зараз публікується багато недостовірної інформації, пов’язаної з просуванням колони військової техніки територією воронезької області”.

Державні росЗМІ повідомляють, що “тимчасово обмежений” транзитний проїзд тульською областю з боку московської та липецької областей рф.

Телеграм-канал Mash також публікує відео поліцейських нарядів на в’їзді до москви на варшавському шосе.

Тим часом у російських телеграм-каналах з’являються повідомлення про удар авіації по трасі М-4 “Дон”, яка раніше була частково перекрита і якою, ймовірно, колони найманців чвк “вагнер” можуть рухатися в бік москви. Підтвердити їх поки що не вдалося, у воронезьких міських чатах повідомлень про появу “вагнерівців” у місті немає.

Джерела видання “верстка” в “силових структурах воронезької області” кажуть, що колона рухається у бік москви в обхід воронежа.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк “вагнер” євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк “вагнер”, завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде “розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня”. міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина “фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту” на території рф, і закликала бійців пвк “вагнер” не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.

Джерело: УНН

peredplata