СБУ повідомила про підозру пособниці окупантів

СБУ повідомила про підозру пособниці окупантів, яка закликала до захоплення українських територій і збирала кошти для військових рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на «громадську діячку» і прокремлівську пропагандистку, яка веде підривну діяльність проти України на тимчасово окупованій території Донецької області.
Зловмисницею є мешканка міста Бунге (колишній Юнокомунарівськ) Єнакієвської міської громади Горлівського району.
Жінка вихваляла агресивну політику військово-політичного керівництва росії, виправдовувала тимчасову окупацію нашої держави та агітувала за «приєднання» Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України до складу рф.
Свою підривну діяльність проти України пропагандистка розпочала одразу після початку окупації регіону у 2014 році.
Вона адмініструє в заблокованій соціальній мережі «Вконтактє» та месенджері Telegram спільноти антиукраїнського спрямування, а також позиціонується як власниця і головний редактор інтернет-сайту «Частное Мнение молодежный портал» та кореспондентка місцевої антиукраїнської газети «Енакиевский рабочий».
У своїх публікаціях та інтерв’ю зловмисниця виправдовує комуністичний тоталітарний режим, заперечує існування незалежної держави України, а український народ називає «фашистами», «карателями», «нацистами» і «вбивцями».
Окрім того, веде активну «громадську» прокремлівську діяльність: координує проєкти російських фондів та пропагує партії «команда путина» і «единая россия».
Після повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисниця ще більше активізувалася. Вона регулярно оголошує збори коштів на потреби окупаційних військ: озброєння, техніку, обмундирування тощо.
Фігурантці повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:
◾️ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
◾️ ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
◾️ ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів);
◾️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).
Наразі зловмисниця переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України. Тривають комплексні заходи для притягнення винної до відповідальності.
Викриття злочинної діяльності проводили співробітники СБУ Чернівецької області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata