29 червня у Брюсселі стартує саміт глав держав і урядів країн ЄС

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Головними питаннями на порядку денному цього форуму: боротьба України проти російських загарбників, відбудова та відновлення України, інтеграція України в Євросоюз…
Але я хочу запитати у лідерів Європейського Союзу чи визнає він врешті-решт Росію державою, яка є спонсором світового тероризму? Адже учора президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія з державного бюджету ПВК “Вагнер”. І лише за останній рік РФ сплатила групі вагнер майже 87 мілярдів рублів. А це майже 1 млрд доларів.
І я навіть знаю відповідь. Попри усі зусилля Європейського парламенту та білшості країн членів ЄС цього не буде досягнуто. І це такий абсурд, такий нонсенс! ПВК “Вагнер” визнана Євросоюзом терористичною організацією, а от РФ країною спонсором тероризму — НІ!!! Чому “ні”? А тому що Угорщина блокує ухвалення такого рішення. От і уся ефективність роботи Європейської Ради ЄС.
Хоча інші питання щодо України будуть схвалені. А це продовження політичної, фінансової і технічної допомоги Уккраїні.
Лише для відбудови та відновлення України Євросоюз готовий сплатити майже половину держбюджету України вродовж усіх наступних чотирьох років.
З початку війни ЄС та його країни-члени надали Україні та її народу понад 75 мільярдів євро та запровадили безпрецедентний набір обмежувальних заходів проти Росії. А от визнати Росію державою спонсором тероризму — ніяк. І все через позицію Угорщини.
 
 

peredplata