«Вагнер» більше не воюватиме на території України – Буданов

Бойовики ПВК «Вагнер» більше не братимуть участь у бойових діях на території України.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у коментарі УП.

За його словами, бунт ватажка «вагнерівців» Євгена Пригожина скомпрометував російський режим, і тепер оккупанти не мають наміру вдаватися до послуг цієї ПВК в Україні.

«Ми отримали компрометацію російського керівництва. Вкотре зруйновано міф про стійкість російського режиму. Було нанесено втрати військово-космічним силам рф. А ще – «Вагнер» більше не братиме участі у боях на території України. А це найефективніший підрозділ росії, який вмів досягати успіху за будь-яку ціну», – заявив Буданов.

Водночас, голова ГУР зазначив, що окремі підрозділи «Вагнера» все ще знаходяться на території України.

«Станом на зараз вони знаходяться на території Луганська на базі, яка існує з 2014 року. Також вони знаходяться у деяких районах на півдні України. Але участі у бойових діях не беруть», – сказавши Буданов.

Нагадаємо, повстання Пригожина тривало лише день. Незважаючи на те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, увечері 24 червня Пригожин погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Після цього Пригожин вирушив до Білорусі. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже розповів, чим можуть допомогти його режиму бойовики ПВК «Вагнер».

Раніше в ISW повідомили, що в росії триває обговорення деталей домовленостей, укладених між Євгеном Пригожиним та Кремлем через посередництво Лукашенко.

peredplata