Польща далі домагатиметься розміщення тактичної ядерної зброї на її території

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Цоьму новому імпульсу щодо вимагань розмістити ядерну тактичну зброю на території Польщі слугували кілька обставин:
Перша – це заяви Володимира Путіна і Олександра Лукашенка про розміщення поблизу Польщі, а самае в Білорусі російської тактичної ядерної зброї.
Друга обставина – сильне послаблення позицій влади Володимира Путіна в Росії і непередбачуваний і, можливо, ризикований майбутній перебіг подій у Росії після спроби терористичної групи “Вагнер” здійснити в Pосії віськовий заколот.
І ось перегортаю сторінки у своїй пам`яті аж на 7 (сім !!!) років назад і читаю свою замітку для Jane’s Intelligence Review, яку я переклав на українську і розмістив на інших старих своїх екаунтах:
фрагмент:
“Польща буде домагатися через НАТО дислокації американської, нідерландської і німецької ядерної тактичної зброї на своїй території. Поляки розраховують, що під час майбутнього саміту НАТО у Варшаві (8-9 липня 2016 року) це питання буде офіційно погоджене й затверджене усіма лідерами 28-ми країн-учасниць Північно-Атлантичного альянсу.
Зараз Польща готує військово-політичне, військово-оборонне обгрунтування і аргументацію свого звернення до НАТО. Польські політики кажуть, що Польща є головними воротами до Центральної і Західної Європи. А у зв’язку із зростанням агресивної політики Росії Польща потребує на своїй території тактичну ядерну зброю як засіб стримування Росії від її зазіхань на території країн НАТО і Польщі зокрема.
Порівнюючи поведінку і риторику Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Великобританії щодо Росі і поведінку України стосовно РФ – складається враження, що Росія захопила не українські території, а території Польщі і країн Балтики”.
Це було написано у 2016 році!
Зараз це питання знову актуальне, але вже у континентальних масштабах і голосно звучатиме під час липневогого саміту НАТО у Вільнюсі.
Отже! Путін зі своїми багатоходовками знову “переграв” усіх 😊 )))

peredplata