На мітингу проти Табачника активістів затримали. Наразі їх звільнили. + ВІДЕО

На мітингу проти Табачника активістів затримали. Наразі їх звільнили. + ВІДЕОСпівробітники спецпідрозділу \”Беркут\” затримали кількох активістів під час акції протесту проти політики міністра освіти Дмитра Табачника на Софійській площі у Києві.

Як передає кореспондент \”Української правди\”, правоохоронці відтягли двох найбільш активних людей у бік автозаків, які стоять неподалік від місця проведення акції.
За іншими даними, затриманих вже четверо.
Перед цим між \”беркутівцями\” і мітингувальниками розпочалися сутички.
Крім того, як повідомляють блогери в інтернеті, міліція оточила апаратуру, принесену організаторами акції, і не дозволяла її забрати. Пізніше апаратуру \”відбили\”.
В акції протесту проти політики міністерства освіти і його голови Дмитра Табачника беруть учать близько 100 активістів. Стільки ж – міліції.
Водночас, як повідомляє Інтерфакс-України, в акції бере участь близько 5 тисяч осіб, які розташувалися біля пам\’ятника Богдану Хмельницькому.
Вони висловлюють протест проти дій Табачника, а також скандують у мегафон \”Ні міліцейському свавіллю\”, \”Ні поліцейській державі\”.
За даними агентства, міліція стоїть поруч і жодних дій не чинить.
Студенти огородили частину Софійської площі смугастою стрічкою, яку використовують при проведенні ремонтних робіт, розстелили каремати і сіли на них.

Перед студентами виступив чоловік, який представився викладачем американського Каліфорнійського університету (Берклі).

У своєму виступі він підтримав українських студентів і зазначив, що подібні протести проти комерціалізації та надмірного державного регулювання системи освіти проходять у багатьох країнах світу.

Як відомо, на четвер було заплановано проведення акції \”Забороніть рекламу сигарет\”, а у п’ятницю – \”Знищений Хрещатик. Ми пам’ятаємо\”. Перший захід мав проходити під будівлею Верховної Ради.

Водночас Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових заходів у центральній частині міста 22-23 вересня.

My Webpage

ВІДЕО

peredplata