В Україні оголосили масову перевірку військкоматів: що відомо

У найближчі три місяці в Україні відбудеться масова перевірка всіх голів територіальних центрів комплектації щодо корупції та зловживання своїм службовим становищем.

Про це заявив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, пише Фокус.

Новіков почав свій коментар з того, що назвав одеського військкома Євгена Борисова, підозрюваного у скоєнні одразу трьох злочинів, еталонним порушником.

«Тому, щоб з’ясувати, хто порушує законодавство ще, НАЗК протягом трьох місяців перевірить увесь керівний склад усіх військ нашої країни. Це сотні керівників ТЦК», – сказав чиновник.

Він додав, що відомство вже запросило всю необхідну інформацію про голів територіальних центрів комплектації у Міноборони, оскільки тільки це міністерство володіє необхідними відомостями. Після отримання на руки такого списку співробітники НАЗК перевірять кожного військкома. Крім того, «під приціл» потраплять і родичі голів ТЦК.

«Водіїв, куховарок, коханок та коханців теж перевіримо», – пообіцяв Новіков.

Також голова НАЗК наголосив на наріжній проблемі в Україні: військкомів-корупціонерів можна усунути від виконання професійних обов’язків або звільнити. Але механізму звільнення їх від військової служби під час воєнного стану досі немає.

У виданні нагадали, що 22 липня одеському військкому Борисову оголосили про підозру. Окрім незаконного збагачення, Борисову інкримінують ще й навмисне ухилення від несення служби. У цьому списку неявка вчасно на службу без поважних причин за умов воєнного стану.

19 липня голова НАЗК повідомив, що одеський військком Борисов «заробив» під час роботи у ТЦК 188 млн грн. Новіков заявив, що перевірятимуть усіх керівників, які очолюють територіальні центри комплектування. На сьогодні є висновки щодо голови Одеського ТЦК та СП Євгена Борисова. З’ясувалося, що чоловік має майно сумарною вартістю 188 млн грн. З них понад 150 млн грн. (або 5,7 млн євро) – ціна вілли в Іспанії.

 

 

peredplata