Кривий Ріг: ракети влучили у 9-поверхівку та навчальний заклад, 4 загиблих і 53 поранених

ФОТО З TELEGRAM ОМБУДСМЕНА ДМИТРА ЛУБІНЦЯ

Росіяни атакували Кривий Ріг двома балістичними ракетами: одна влучила у житлову багатоповерхівку, інша − у навчальний заклад, четверо мешканців загинули, серед них дитина. Під завалами шукають людей.

Джерело: керівник МВС Ігор Клименко у Telegram та в ефірі марафону новин, речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі нацмарафону новин, місцеве видання “Перший міський. Кривий Ріг”, президент Володимир Зеленський у Facebook, ДСНС у TelegramОфіс генпрокурора 

Пряма мова Клименка: “Кривий Ріг. росіяни поцілили по місту двома ракетами.

Одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу. Під завалами ймовірно є люди. Працюють рятувальники та поліція.

Друга ракета зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинку. Виникла пожежа. Станом на 10:15 одна людина загинула, за медичною допомогою звернулося 10 мешканців”. 

 
ФОТО З TELEGRAM ОМБУДСМЕНА ДМИТРА ЛУБІНЦЯ

Деталі: Наразі рятувальники гасять вогонь та розбирають завали. 

Пізніше в ефірі марафону новин Клименко повідомив, що внаслідок ракетного удару дві людини загинули, ще 20 отримали поранення.

Він також додав, що під завалами перебувають близько 5-7 людей. 

В ОГП повідомили, що травмовані 25 людей, серед потерпілих четверо дітей.

Кількість постраждалих зросла до 53. 

У людей рвані та різані рани, переломи та мінно-вибухові травми.

Ще пізніше голова Ради оборони міста Олександр Вілкул, який перебуває на місці трагедії, повідомив, що кількість поранених в результаті ракетної атаки на Кривий Ріг зросла до 29 осіб, серед них – 3 дітей. Один криворіжець перебуває у надважкому стані.

За даними Вілкула, під завалами можуть бути ще щонайменше 8 осіб.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що окупанти ймовірно ударили балістичними ракетами.

За даними “Першого міського. Кривий Ріг”, вибухи пролунали ще до сигналу тривоги.

У житловій багатоповерхівці в одному з під’їздів знищені квартири з третього по дев’ятий поверх. Також вибуховою хвилею вибиті вікна у сусідніх будинках та приміщеннях. 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що вранці 31 липня росіяни обстріляли Кривий Ріг і Херсон.

Пряма мова Зеленського: “Влучання в житлові будинки, навчальний корпус університету, перехрестя. На жаль, є загиблі й поранені. Під завалами можуть бути люди. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких через російський терор”.

Деталі: Президент наголосив, що рятувальники та всі необхідні служби на місці й працюють. 

Він також додав, що вже провів розмови з МВС та СБУ.

“Останні дні ворог уперто б’є по містах, по центрах міст. Обстрілює цивільні об’єкти й житло. Але цей терор нас не злякає і не зламає. Працюємо й рятуємо наших людей”, − підсумував Зеленський. 

 

У ДСНС повідомили, що у багатоповерхівці врятували дитину 2013 року народження. Триває гасіння осередків пожежі із залученням колінчатого підйомника, здійснюється поквартирний обхід, проводиться евакуація населення.

ДСНС встановила намет для надання психологічної допомоги людям.

У результаті удару по чотириповерховій будівлі навчального закладу сталося руйнування з 2 по 4 поверхи − 3 людини постраждали. 

До пошуково-рятувальних робіт у Кривому Розі залучені 230 рятувальників та 57 одиниць техніки.  

Передісторія:

  • Вранці 31 липня російські війська обстріляли з “Градів” центр Херсона, у результаті чого загинув мирний мешканець та ще 4 цивільних дістали поранення. Загиблий і поранені є працівниками комунального підприємства Херсонської міської ради.
  • Пізніше пролунали вибухи у Кривому Розі – росіяни завдали по місту ракетного удару, поцілили у житлову багатоповерхівку. 
  • З-під завалів будинку у Кривому Розі дістали ще 3 тіла: серед них дитина

     

    Кількість загиблих у Кривому Розі зросла − з-під завалів рятувальники дістали ще 3 тіла, серед яких дитина. Таким чином, заглом російська атака забрала життя 4 людей.   

    Джерело: місцеве видання “Перший міський. Кривий Ріг” з місця події, ДСНС у Facebook, голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак в коментарі місцевим ЗМІ 

    Оновлено о 13:45: За словами Вілкула, станом на обідню пору, у результаті російського ракетного удару 4 людини загинули, зокрема, 2 чоловіків і родина − мати 45 років і дівчинка 10 років.

    Ще 53 людини дістали поранення, з них 3 дитини. Троє постраждалих у важкому стані, один − у надважкому стані.  

    Деталі: Раніше “Перший міський. Кривий Ріг” повідомив, що ранкова атака росіян забрала життя 5 криворіжців. 

    Водночас ДСНС станом на 12:30 повідомляли про 4 загиблих та 43 постраждалих.

    За словами голови Дніпропетровської ОВ Сергія Лисака, рятувальники дістали тіла чоловіка, жінки та дитини віком близько 10 років.

     

    За даними “Першого міського. Кривий Ріг“, зокрема, загинула 10-річна дівчинка. Вона разом з матір’ю жила на 8 поверсі будинку, куди вранці прилетів ворожий снаряд. Загинули обоє. 

    Також зазначалося, що підрозділи ДСНС врятували 3 людини, з них дитину 2013 р.н., евакуювали 30 осіб. Роботи з розбору завалів тривають.

    Раніше керівник МВС Ігор Клименко повідомляв, що під завалами ще шукають 5-7 людей, за даними голови Ради оборони міста Олександра Вілкула − шукають щонайменше 8 людей.

     

    Передісторія:

peredplata