Влада Буковини має показати своє ставлення до війни власним прикладом

Якщо хтось забув, то “Володар Часу” нагадує: в Україні точиться війна з росією і вже півтора року на фронті перші добровольці. Їм потрібна ротація, вони вже не витримують.

А в Україні там, де немає бойових дій, здається, що і немає війни.

Більше того, останнім часом почалися якісь незрозумілі порухи у мобілізаційних процесах на місцях. Вкидають компромати на бойових офіцерів у ТЦК або виставляють факти жорстокого поводження з цивільними працівників військкоматів. З іншого боку, влада зовсім усунулася від мобілізаційних процесів. На прикладі Буковини це добре видно.

Так не повинно бути.

Це, швидше, російська пропаганда почала активно діяти проти України: компрометація бойових офіцерів, і саме оці факти, де окремі працівники ТЦК ведуть себе погано з цивільними.

Але не забувайте, що у ТЦК тепер, в основному, воїни, які отримали поранення чи контузії на фронтах. На місцях, звичайно, їм важко. Коли вони підходять до цивільного здорового чоловіка і просять його отримати повістку, зайти у військкомат для узгодження своїх даних військового обліку, той ображає їх і посилає знову на Бахмут. А вони ж звідти приїхали поранені. Звичайно, тоді не витримують. І деколи перегинають палку, але це не є скрізь і всюди. Це окремі факти, вони погані, треба з ними боротися, але їх не можна виставляти скрізь і всюди, як це роблять окремі блогери чи диванні експерти.

А у владі на Буковині потрібно міняти ставлення до війни. Найкраще – це показати приклад.

Наприклад, у Глибоцькому, Герцаївському, Новоселицькому районах всі депутати місцевих рад на чолі з народним депутатом Мазурашу ідуть до військкомату і записуються добровольцями.

А у Путильському, Вижницькому, Сторожинецькому, Кіцманському районах тих же самих депутатів добровільно веде у військкомат народний депутат Заремський.

А на Бессарабії народний депутат Божик разом з Василем Козаком показують приклад. Спочатку вони записуються добровольцями, потім приходять депутати у Чернівцях – міський голова Клічук уже разом з заступником Зазуляком та секретарем Добржанським повинні стояти під військоматом, а до них має приєднатися голова Чернівецької обласної ради Бойко зі своїми заступниками Павлюком і Гуйтором та з депутатами-чоловіками.

А коли вони підуть на вишкіл, через місяць в окопи, а там уже буде їх чекати голова Чернівецької військової адміністрації Запаранюк зі своїм заступником Домніцаком.

І не треба ховатися за бронь, і не треба ховатися за дурними словами, що без вас не впорається область, пропадуть громади.

Впораються жінки, допоможуть їм ті, хто не має можливості тепер воювати, не може за станом здоров’я. Батьківщину їм як нікому іншому є резон захищати, бо окрім ідеї патріотизму, про яку вони говорять, ще й мають зиск – найвищі зарплати, різноманітні пільги.

І ще одне. Не можна так сильно піаритися на волонтерстві. Бо виглядає, що автомобілями, продуктами, медикаментами ви ніби відкуповуєтеся від війни. Воно не завжди щиро і не завжди переконливо.

Люди це бачать, тому кажуть, що нехай, депутати, влада, їхні діти першими йдуть на війну, а за ними підуть всі… Якщо буде такий приклад, який навів “Володар Часу” то і легше піде мобілізація. І ми швидше переможемо.
Чи так буде, ЧАС покаже…

peredplata