Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 156 заяв про злочини.

В одному з селищ Одеської області 23 вересня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави, 1959 р.н. Попередньо встановлено, що він увечері 20 вересня на вулиці зазначеного селища під час раптово виниклої сварки заподіяв ножове поранення грудей місцевому жителю, 1996 р.н., учню професійного училища. Учня госпіталізовано.
В місті Дніпропетровськ 2 лютого невідомий підпалив й кинув по фасаду одного з приміщень дві пляшки з легкозаймистою рідиною. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину викрито раніше затриманого за вбивство місцевого жителя, 1966 р.н.
У Шевченківському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів одного з селищ Кіровоградської області (1994 та 1995 р.н.). Попередньо встановлено, що вони вночі 17 вересня на вулиці вказаного міста відібрали в місцевого жителя сумку, у якій знаходилися мобільний телефон та особисті речі.
У місті Одеса 23 вересня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави, 1975 р.н. Попередньо встановлено, що він удень 22 вересня у зазначеному місті викрав автомобіль місцевого жителя. Згаданий транспортний засіб вилучено.
В одному з селищ Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1987 р.н. Попередньо встановлено, що він удень 11 вересня у зазначеному селищі на кладовищі викрав металеві фрагменти з трьох могил.
У Дарницькому районі міста Києва на вулиці затримано місцевого жителя, 1983 р.н., у якого вилучено 3 г героїну.
В одному з селищ Київської області на вулиці затримано місцевого жителя, 1974 р.н., у якого вилучено 2 кг марихуани.
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб акціонерного товариства. Вони в цьому році самовільно зайняли земельну ділянку площею 4,2 га й використовували її в якості технологічної дороги для перевезення шламу, що призвело до її забруднення. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 1 млн. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
На Закарпатті працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб лісництва. Вони впродовж останніх двох років, без відповідної ліцензії, здійснили незаконну вирубку дерев (бук, дуб, граб, тополя та явір) на території вказаного лісництва, чим завдали збитків державі на суму понад 703 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника водопровідно-каналізаційного господарства одного з міст автономії. Він вимагав та отримав 3 тис. грн. хабара від місцевого жителя за зменшення штрафних санкцій за самовільне підключення до мережі водопостачання. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
В Дніпропетровській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони впродовж останніх чотирьох років не продовжили договір оренди та безоплатно користувалися земельними ділянками загальною площею 1,42 га. Унаслідок протиправних дій місцевому бюджету завдано збитків на суму понад 183 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

peredplata