Футбол по-прокурорськи. Як \”Час\” правди добивався

Футбол по-прокурорськи. Як "Час" правди добивавсяКоли порушуються права і свободи людини, на її захист мають стати міліція, прокуратура. Тому радимо буковинцям, котрі звертаються до редакції з тими чи іншими проблемами, в першу чергу звертатись до правоохоронних органів. Адже саме вони першими невідкладно мають займатись охороною прав і законів.

Радимо так і самі так робимо. У випадку, коли бачимо, що порушуються права, звертаємось до прокуратури, міліції, вищих інстанцій. Але, як і у випадку з пересічними буковинцями, отримуємо одні відписки. Та ще й які!

Коли ми написали в прокуратуру, а потім в адміністрацію президента заяву про перешкоджання журналістській діяльності першим заступником Чернівецької ОДА Георгієм Галицем, ті нашу заяву спустили на розгляд в… Чернівецьку ОДА. Зрозуміло, що звідти нам відписали.

Тепер же ми звернулись до обласної прокуратури щодо незаконності спільного розпорядження того ж таки першого заступника голови Чернівецької ОДА Георгія Галиця і голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру про «режимність» будівлі з левами («Час» писав про те, що вхід до адмінбудівлі ОДА та облради зробили тільки по «замовленнях»). І яку, думаєте, ми отримали відповідь? «У відповідності до чинного законодавства заяву щодо обґрунтованості внесення змін до Положення про пропускний та внутрішній об’єк-товий режим в адміністративному будинку по вулиці Грушевського, 1, направлено для розгляду уповноваженим посадовим особам – головам Чернівецької ОДА та Чернівецької обласної ради».

Чергову нашу заяву про порушення з боку керівництва Чернівецької ОДА чи обласної ради скеровують на розгляд Чернівецькій ОДА та обласній раді. Про який об’єктивний та справедливий розгляд скарги можна говорити?

Байдуже, що принципом організації та діяльності прокуратури є вжиття заходів щодо усунення порушень закону, від кого б вони не виходили, поновлення порушених прав і притягнення у встановленому законом порядку до відповідальності осіб, які допустили ці порушення.
На жаль, у відповідь на наші численні звернення прокуратура Чернівецької області просто перекладає їх розгляд на ті органи, звідки, на нашу думку, і йдуть порушення.

Хотілось би вірити, що новопризначений прокурор Чернівецької області Павло Павлюк не перейме такої методи роботи від свого попередника. Хоча екс-прокурор Коваль вже отримав тепле місце в Генпрокуратурі. Тому, схоже, написання відписок і відфутболювання в органах прокуратури навіть заохочується.

Надія ВІРНА

peredplata